Lacrosse vereniging daagt Delftenaren uit

sport

DELFT - Maandag 5 september begon het twee weken durende charmeoffensief van de Delft Lacrosse. Met de open trainingen op de sportaccommodatie van de TU Delft probeert de vereniging nieuwe leden te werven onder de (nieuwe) studenten, maar ook de bekendheid van de sport te laten groeien in de stad.

Lacrosse, hoewel nog relatief klein in Nederland, bestaat toch al 10 jaar in Delft. De sport werd oorspronkelijk door de 'Native Americans' gespeeld en is te vergelijken met basketbal en handbal. "Maar eigenlijk ziet het er vooral uit als hockey in de lucht", zo zeggen de leden zelf lachend. Voor de heren is lacrosse full-contact en lijkt het dus eigenlijk meer op ijshockey, maar dat terzijde.
"Onze trainers hebben hun uiterste best gedaan om trainingen voor te bereiden die voor alle niveaus leuk zijn", werd aan het begin van de avond verteld. Na deze eerste open training kan met een gerust hart gezegd worden dat de eerste sessie geslaagd was. Voor de training zaten leden en uitprobeerders al gezellig samen te eten en de avond werd afgesloten met een drankje en vele gelukkige en bezwete gezichten.
Delft Lacrosse heeft ook op maandag 12 september van 21.00 uur tot 23.00 uur en woensdag 14 september van 20.00 uur tot 22.00 uur nog open trainingen. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.delftlacrosse.com.