Kiki Walls bieden kinderen prima vermaak.
Kiki Walls bieden kinderen prima vermaak.

Reinier de Graaf blij met Kiki Walls

Algemeen

Het wachten op de dokter, in de wachtkamer op de Spoed Eisende Hulp of bij het bloedprikken op de Bloedafname wordt voor kleine patiëntjes in het Reinier de Graaf ziekenhuis steeds leuker. Vandaag zijn namens Stichting Vrienden van Reinier de Graaf voorlopig de laatste twee zogeheten Kiki Walls geplaatst.

Eerder zijn deze op het Dagbehandelcentrum, op de poli Kindergeneeskunde en in de wachtruimte van de bloedafname gerealiseerd.

Kiki Walls zijn digitale speeltoestellen waar kinderen spelletjes op kunnen spelen, filmpjes kijken, maar zich ook verder op kunnen ontwikkelen, door bijvoorbeeld Engelse woorden na te zeggen. Elke Kiki Wall heeft een eigen thema, waardoor kinderen zich in de jungle, op een piratenboot of in de wondere prinsessenwereld kunnen begeven. Dit allemaal dankzij de sponsoren Prins Willem-Alexander Christelijke basisschool uit 's-Gravenzande, basisschool de Fontein uit Den Haag, de Bengelbeurs, Vredekerk de Lier en Beter Spelen.

Sylvia Opdam, hoofd bloedafname, is enthousiast. "Bloedprikken is voor kinderen vaak spannend en een moment waar zij tegenop zien", legt ze uit. "Veel kinderen zijn daar niet meer mee bezig als ze op de Kiki Wall spelen."