Den Hoorn nog volop in de race voor plek in de tweede klasse

sport

DEN HOORN - Den Hoorn plaatste zich afgelopen week na de dubbele ontmoeting met Alphen (3-1 thuis; 1-2 uit) voor de volgende ronde van de nacompetitie. Dit resultaat stemde trainer Ronald Hes zeer tevreden.

- Wat waren het voor wedstrijden?
"Van tevoren wisten we dat zij een ploeg hebben die makkelijk weet te scoren: met zesennegentig goals in de reguliere competitie hebben zij er het meest gemaakt van alle derdeklassers. Wij hebben echter de minst gepasseerde verdediging in de derde klasse. Dat gaf de doorslag. Zondag begonnen zij beter, maar zat het bij ons achterin potdicht. Wij kwamen beter in de wedstrijd en maakten in de laatste minuut zelfs de 3-1. Donderdag mochten ze blij zijn dat wij bij rust niet met 0-3 voorstonden."

- Al met al een prima resultaat...
"Zeker weten. Je speelt tegen één van de betere ploegen uit de derde klasse. Zij hebben niet anders gespeeld dan in de competitie, zijn vol voor de aanval gegaan. Hier was onze verdediging tegen opgewassen en dat verdient een compliment. Over de twee wedstrijden zijn we geen moment in de problemen geweest."

- Zondag wacht Teylingen: maak je borst maar nat...
"Dat gaan we zeker doen. Zij wonnen in de eerste wedstrijd tegen ODB, toch een aardige tegenstander, met 11-2. We zijn gewaarschuwd, maar weten ook dat het bij ons achterin hartstikke goed staat. Wij zijn één van de beste ploegen in de derde klasse en dat moeten we komende wedstrijden laten zien."