Afbeelding

Huis te koop: Burgemeester Merkusstraat 18, Delfgauw

advertenties

DELFGAUW – Floor en Wladimir zijn elf jaar geleden in deze tussenwoning in oud-Delfgauw komen wonen. Ze kwamen uit Delft en wilden graag naar een leuke en rustige wijk gaan. Vooral met het oog op hun kinderen Noa en Lola, die hier heerlijk vrij konden buitenspelen. "Hier vlakbij is de Delftse Hout al", zegt Floor.

De tussenwoning is door Floor en Wladimir op een aantal belangrijke punten aangepast. Zo hebben ze een nieuwe keuken en een moderne badkamer laten plaatsen. In de voorgevel zijn kunststof kozijnen met dubbel glas geplaatst. Daarnaast hebben ze de achtertuin opnieuw ingericht. Die is nu vrijwel onderhoudsvrij, met wel degelijk de nodige beplanting. "Zodoende hebben we de tuin wat meer open gemaakt", zegt Wladimir. "Wel met twee grote borders vol met planten. Ja, in de achtertuin heb je tot het einde van de middag zon. In de evenzeer vrij grote voortuin gaat de zon nog later onder. We kunnen dus altijd lekker buiten zitten."
Floor en Wladimir zijn toe aan een volgende stap in hun leven. Ze zijn nu op zoek naar een iets groter huis, het liefst nieuwbouw. "We zijn toe aan iets groters en nieuwers", geeft Floor aan. "Alhoewel we in deze woning ook niet over de beschikbare ruimte te klagen hebben." Met vijf slaapkamers is de woning namelijk ruim bemeten. Voor henzelf en hun twee dochters is er dus een eigen kamer en daarnaast is er nog een kamer die voor uiteenlopende doeleinden gebruikt kan worden. "Ja, met een groot gezin kun je hier gemakkelijk wonen", zegt Floor. Beginnen we beneden, dan zijn we in een woonkamer, die helemaal voorzien is van lamelparket. Het zitgedeelte bevindt zich aan de voorzijde. Vanuit de woonkamer is er een vrij uitzicht. Aan de achterzijde van de woning is er een open keuken. Deze is eigentijds vormgegeven en is voorzien van een koel-vriescombinatie, een vaatwasser, een vier pits inductiekookplaat met een afzuigkap. "Zowel vanuit de woonkamer als vanuit de keuken kun je in de achtertuin komen", demonstreert Wladimir. "Helemaal achter in de tuin is er een stenen berging, die ook nog eens een vliering heeft, en een achterom."
Een verdieping hoger zijn er twee slaapkamers aan de achterzijde. De hoofdslaapkamer is aan de voorzijde. Het raam van deze kamer heeft aan de buitenkant zonwering, overigens net zoals het raam van de woonkamer er direct onder. De moderne badkamer is uitgerust met een ligbad met douche, een toilet, een wastafel, een radiator en vloerverwarming.
Op de tweede verdieping zijn twee dakkapellen geplaatst. Hierdoor zijn er twee grote slaapkamers ontstaan, die allebei ook nog eens voorzien zijn van praktische bergruimte achter de knieschotten. Op de overloop is er een aansluiting voor de wasmachine of de droger. Daarnaast is er de opstelplaats voor de Nefit CV-combiketel (1996). "Een prachtig huis, waar zelfs nòg meer leefruimte te creëren is", zegt Floor. "Beneden kan namelijk nog een aanbouw aan de woonkamer gemaakt worden. Het tuingedeelte dat overblijft zal groot genoeg zijn en de woonkamer is nog weer wat groter."
Het gunstige van wonen in deze omgeving: een rustige omgeving, een uitvalsbasis voor natuur, uitvalswegen en omliggende plaatsen. "Ja, het is heel kindvriendelijk", aldus Wladimir. "Weinig verkeer, een gezellige wijk met leuke buren. Hier in onze straat rijdt al helemaal weinig verkeer, eigenlijk alleen fietsers en bestemmingsverkeer. De actieve bewonersvereniging organiseert nogal eens wat. Bijvoorbeeld een straatfeest en de Straatspeeldag."

De vraagprijs voor deze woning is 275.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.