Afbeelding

Huis te koop: Sophiastraat 6, Pijnacker

Algemeen

PIJNACKER – Matthijs en Karin Zandijk kochten nu bijna tien jaar geleden deze leuke jaren dertig woning in het centrum van Pijnacker. Het huis staat vlakbij winkelcentrum Ackershof. Hier woon je dus in een authentieke jaren-dertig-straat, met alle moderne voorzieningen op loopafstand.

De woning is goed onderhouden, zo is onder meer het kozijn aan de voorzijde vervangen, het dak van de opbouw vernieuwd en is begin 2015 een volledig nieuwe CV-installatie geplaatst. "Het is een compacte eengezinswoning die geschikt is voor bijvoorbeeld alleenstaanden, samenwonenden en kleine gezinnen", zegt Matthijs. "We hebben nu zelf een dochtertje van twee jaar. Het wonen was hier heel leuk en comfortabel, maar we waren toe aan een volgende stap. De buurt wilden we echter niet uit, dus we hebben een nieuwbouwhuis gekocht dat 100 meter verderop staat. Een kleinschalig bouwproject met een wat groter huis, zodat we wellicht ook ons gezin nog kunnen uitbreiden."


Vloerverwarming
De lichte woonkamer heeft onder meer een ruime trapkast. Op de grond liggen plavuizen met vloerverwarming. "In het hele huis zijn ook radiatoren en beneden dus vloerverwarming. Dit is vooral prettig om ´s winters warme voeten te houden", zegt hij. "Lekker comfortabel."
De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woonkamer en deze is uitgerust met diverse inbouwapparatuur; een koelkast, een oven, een gaskookplaat, een vaatwasser, een afzuigkap en de aansluiting voor de wasmachine. Via de keuken kom je in de moderne badkamer met een ligbad, een vaste wastafel met meubel en twee designradiatoren. "In de keuken is de deur naar de achtertuin ", zegt hij. "Die is wel 25 vierkante meter, je zit er heerlijk. We hebben gekozen voor een betegelde en dus onderhoudsvriendelijke tuin. Er is een prachtige druivenstruik, die over de volledige lengte van de houten schutting met de buren loopt. Je zit overdag bij mooi weer al gauw lekker uit de wind en in de zon." De tuin heeft een stenen berging waar de nieuwe CV-ketel hangt. Daarnaast is er een achterom.


Dakopbouw
Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers van respectievelijk 4.30 bij 2.20 meter, 3.37 bij 2.12 meter en 3.47 bij 2.85 meter. De laatste kamer heeft een vaste kast. De hele verdieping is voorzien van een lichte laminaatvloer. "Er is geen zolderverdieping, maar de mogelijkheid bestaat wel om een dakopbouw te maken", gaat hij verder. "Dan is er een extra verdieping. Wij hebben er niet voor gekozen, een aantal van onze buren echter wel. Leuk om te zien in het straatbeeld."


RandstadRail
De woning verkeert in een goede staat van onderhoud. Eind 2011 is bijvoorbeeld het dak van de uitbouw vervangen en het buitenschilderwerk voor en achter gedaan. De woning is helemaal voorzien van dubbel glas. "Bij de keuze voor deze woning was vooral de centrumlocatie doorslaggevend", gaat hij verder. "Het is vlakbij de winkels van Ackershof en je kunt makkelijk en snel opstappen op de RandstadRail om bijvoorbeeld naar Den Haag, Rotterdam of Zoetermeer te gaan. Het huis zelf staat in een woonerf en dat is dus een autoluwe, kindvriendelijke omgeving. Prima voor opgroeiende kinderen."

De vraagprijs voor deze woning is 190.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Ruseler Makelaars Pijnacker, (015) 369 81 24 of www.ruseler.nl.