Afbeelding

Omwonenden in actie tegen komst LIDL

Algemeen

DELFT – De plannen voor een nieuwe LIDL-supermarkt aan de Kruisstraat blijven de gemoederen onder omwonenden bezighouden. De politiek neemt hun bezwaren serieus, want op initiatief van Onafhankelijk Delft, GroenLinks en ChristenUnie wordt de komst van de LIDL dinsdag besproken tijdens een commissievergadering.

Reden voor tegenstanders nog eens goed hun stem te laten horen. Voorafgaand willen ze protesteren voor het stadhuis, voor de vergadering zelf hadden zich donderdag al zeven insprekers gemeld.

Molslaan-bewoonster Saskia 't Hart laat weten om meerdere redenen tegen de komst van een LIDL op deze locatie te zijn. "We willen zo'n monsterlijk gebouw niet in onze mooie binnenstad", begint ze. "We vrezen voor nog meer vrachtwagens en nog gevaarlijkere verkeerssituaties rond de Kruisstraat. De bewoners van de Molslaan komen in de schaduw te zitten. We betwijfelen of dit een goede locatie is voor een discountwinkel. We vinden bovendien dat er geen vierkante meters detailhandel moeten worden toegevoegd als de V&D nog leeg staat en we zijn zeer verbolgen over de procedures." Voorstanders van het plan vinden de komst van de LIDL juist van toegevoegde waarde voor de binnenstad, verwachten dat het winkelend publiek trekt en zijn blij dat een kale plek in de stad straks weer bebouwd is.