Johan Schippers van Jumbo Zuidpoort is blij met de verruimde openingstijden.
Johan Schippers van Jumbo Zuidpoort is blij met de verruimde openingstijden.

Jumbo Zuidpoort en Jumbo Buitenhof voortaan langer open op zondag

Algemeen

DELFT – Jumbo Zuidpoort en Jumbo Buitenhof zijn vanaf dit weekend op zondag langer open. Voortaan kunnen klanten in deze supers tot 20.00 uur terecht voor hun dagelijkse boodschappen. Een week later, zondag 13 maart, volgt ook de Jumbo in de Hoven Passage.

Jarenlang mochten winkels in Delft op zondag tot maximaal 18.00 uur geopend zijn. De behoefte om deze openingstijden te verruimen, leefden bij zowel de klanten als de supers steeds meer. Ook bij Jumbo Zuidpoort, vertelt supermarktmanager Johan Schippers. "We merkten hier dat het rond 18.00 uur vaak nog ontzettend druk was", vertelt Schippers. "Dan kwamen heel veel studenten terug van hun ouders of sportactiviteiten en wilden ze vlak voor sluitingstijd nog even wat boodschappen doen."

Dus deed Johan Schippers bij de Gemeente Delft een verzoek om op zondag langer open te mogen. Dat was voor politiek Delft voer voor discussie, maar een meerderheid van de gemeenteraad stemde dit jaar in met het verzoek. Ook vanuit bewonerskringen klonken kritische geluiden, vooral wat betreft laden en lossen op zondag. "Maar vooralsnog gaan we dit op zondag niet doen", geeft Schippers aan.

Hij is blij met het besluit van de raad. "Zeker met de lente en zomer in het vooruitzicht is dit een prima ontwikkeling. Verder is het vooral voor de klant prettig, die heeft nu meer tijd om de boodschappen te doen." Hij verwacht hier, omdat de uitgaven zich meer over dag zullen spreiden, verder geen grotere omzet aan over te houden.
De verruimde openingstijden gelden voor alle winkels in Delft. "Wellicht zullen dus meerdere collega's aan gaan sluiten en dat is natuurlijk prima", besluit Schippers.