BOB heeft een nieuwe voorzitter

Algemeen

David Lansen is gisteren begonnen als voorzitter van het overkoepelende platform van alle ondernemers- en winkeliersverenigingen in de binnenstad van Delft: Bestuurlijk Overleg Binnenstad (BOB).

Met zijn komst verbindt hij de regionale en landelijke belangen voor ondernemers uit de binnenstad van Delft. Daarnaast is hij ook gestart als regioadviseur Zuid-Holland/Zeeland bij INretail, Nederlands grootste brancheorganisatie in retail non-food.   
 
Ondernemers kunnen met allerlei vragen terecht bij de regioadviseur, bijvoorbeeld over medewerkers, klanten, duurzaamheid, juridische kwesties. Lokaal heeft dit als voordeel dat direct gecommuniceerd wordt over zaken als landelijke wetgeving of regionale retailontwikkelingen die van invloed zijn op de binnenstad. De belangen van de ondernemers worden hierin regionaal en landelijk behartigd, in gezamenlijkheid met andere centra.

David Lansen was in de periode 2010 - 2013 al actief voor de binnenstad van Delft in de rol van projectleider en centrummanager. Dankzij de samenwerking met INretail wordt de ontstane vacature voor het voorzitterschap van BOB Delft ingevuld, die Joost Verhoeff achterliet toen zijn geplande termijn van twee jaar eind 2015 afliep.

"De samenwerking levert een belangrijke bijdrage aan de Delftse ondernemers, omdat wij via het INretail netwerk best practices met andere ondernemers uit Nederland kunnen delen", reageert Arjan Steendam, ondernemer en BOB-bestuurslid. "Met het snel veranderende retail-landschap is deze kennis voor de individuele ondernemerspositie van belang én het draagt bij aan onze visie om een sterk ondernemersklimaat 2020 na te streven. En wat is er beter dan landelijke aansluiting voor ondernemers in onze binnenstad voor de belangenbehartiging en het delen van kennis?"