In het Rietveld Theater waren volop activiteiten voor het goede doel.
In het Rietveld Theater waren volop activiteiten voor het goede doel.

Delftse acties leveren 9000 euro op voor Serious Request

cultuur

DELFT – Het Rietveld Theater heeft eind vorig jaar een week lang de deuren geopend voor artiesten, kunstenaars en lokale groepen die met hun optredens en workshops geld wilden inzamelen voor Serious Request. Dat was niet zonder succes, want op Kerstavond kon de opbrengst bekend worden gemaakt: 9000 euro.
Dit bedrag werd onder meer vergaard met het speciaal gecomponeerde themanummer voor Serious Request Delft door Emmy Even en Marvelious, het glazen huisje bij de Sjees met optredens gedurende de hele week, een jeneverproeverij bij Bierhuis de Klomp, het pop-up restaurant bij Lu-st, de veiling in het stadhuis waar veel ondernemers en kunstenaars items voor hadden afgestaan, de kerstkaartenactie van de Jan Vermeerschool en de tientallen muziek, dans en comedy optredens in het Rietveld Theater.
Op de slotavond leek de eindstand aanvankelijk op 8910 te blijven steken. De goedgebekte presentator Menno Olde Riekerink Smit, wist op handige wijze het aanwezige publiek de benodigde 90 euro uit de zak te praten om tot met mooi afgeronde bedrag te komen van 9000 euro.
De totale opbrengst wordt overgemaakt naar Serious Request van 3FM, als bijdrage in hun actie om jongeren in conflictgebieden en vluchtelingenkampen een betere toekomst te geven.