Delftse boot vaart ook dit jaar mee in Varend Corso, met dank aan de sponsors...

Algemeen

Steef van der Kruit, Edwin ’t Hart, Yvo Sonneveld, Mariska Dupon en Pascal de Roo steunen het Varend Corso. Op de foto ontbreekt Jeroen van der Poel van Boekhandel Huyser. (foto: Jesper Neeleman)

DELFT – Het Varend Corso vaart al sinds de eerste editie in ook door Delft, maar aan een deelnemende Delftse boot ontbrak het jarenlang. Daar kwam vier jaar geleden verandering in.

Sindsdien is het Delftse vaartuig niet meer weg te denken uit de bonte stoet van boten die, dit jaar op vrijdag 30 en zaterdag 31 juli en op zondag 1 augustus, door de regio varen. Dat is mede te danken aan een aantal Delftse sponsors die het financieel mogelijk maken om een Delftse boot mee te laten varen èn prachtig te versieren. Dit jaar zijn dat No13, Zorgdrager, Boekhandel Huyser, Woonbron, ZO.nl en Groenrijk ’t Haantje. 

Yvo Sonneveld van kledingwinkel No13 is een sponsor van het eerste uur. De vorige drie edities van het Varend Corso steunde hij de Delftse boot al en dat doet hij dit jaar weer. “In het Westland is het echt een groot evenement. Dat moet in Delft ook zo worden”, vindt Sonneveld. “Het Corso vaart langs en door Delft, maar het werd altijd in de vergeethoek gebracht. Het staat echter steeds meer op de kaart.” 

Voor Edwin ’t Hart van Groenrijk ’t Haantje is zijn relatie met het Corso duidelijk. Bloemen en planten zijn namelijk ook zíjn vak. En wat is er leuker dan dat al die fleurigheid op prachtig versierde boten voorbij vaart? “Ze varen bovendien voorbij onze zaak. We stellen parkeerplaatsen beschikbaar en de bezoekers van het Varend Corso kunnen na afloop natuurlijk altijd even bij ons binnenkomen”. 

Steef van der Kruit levert met zijn bedrijf Zorgdrager stoelen voor veelzitters, speciale stoelen die het zitcomfort voor ouderen en gehandicapten vergroten. “Het Westland is voor ons een werkgebied waar we namens zorgverzekeraars veel doen. En ouderen zijn voor ons een doelgroep”, legt Van der Kruit uit over zijn redenen om het Varend Corso te sponsoren. “Ik ben bovendien gek op alle publieksevenementen, zoals het Corso, die samenhang binnen de maatschappij creëren.” 

Mariska Dupon van Woonbron gaat elk jaar bij het Varend Corso kijken. Ze vindt het 'een heel bijzonder en mooi evenement’. “Het is altijd genieten en het is altijd schitterend weer”, weet ze inmiddels. Voor Woonbron is het Varend Corso volgens Dupon een goede gelegenheid om het koopaanbod van nieuwbouw in de Harnaschpolder en het Dirk Costerplein te vergroten. 

De Westlandse mentaliteit van ‘hard werken en goede kwaliteit leveren’ spreekt Pascal de Roo van ZO.nl wel aan. “En het zomerse fleurige gevoel van het Corso willen wij ook graag overdragen. Dat blijkt ook wel als je onze website bekijkt.”
Ook Boekhandel Huyser is één van de sponsors van het Varend Corso. “Zodat de organisatie met deze donatie een nóg mooiere boot het water op kan sturen”, zegt eigenaar Jeroen van der Poel. En, voegt hij daar nog aan toe: “Het Varend Corso is een kleurrijk megaspektakel”. En dat is het... (JN)




Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12