Korte berichten

Algemeen

Alle korte berichten uit de Delft op Zondag van 17 mei

Kantoor Delft op Zondag op Hemelvaartsdag gesloten
DELFT – In verband met Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei a.s., is het kantoor van Delft op Zondag aan de Koornmarkt gesloten. Het opgeven van advertenties voor de krant van 24 mei a.s. kan tot woensdag 20 mei a.s. 17.00 uur. Ook kopij voor de redactie moet voor die tijd binnen zijn. 


Schrijf- en tekenwedstrijd Delftse scholieren
DELFT – De komende maanden wordt in Delft een schrijf- en tekenwedstrijd georganiseerd om kinderen in aanraking te brengen met de nieuwe stadsstijl. Alle kinderen uit groep 7 en 8 van de Lagere School kunnen hiervoor een gedicht schrijven over de stad Delft of een icoon tekenen of schilderen. Daarnaast kunnen ze toepassingsmogelijkheden bedenken voor het nieuwe logo en de iconen van de stad. Op 1 juli a.s. vindt de prijsuitreiking plaats bij De VAK, centrum voor de kunsten.


TU-studenten ontwerpen duurzame design-slippers
DELFT - De eerste ‘Plakkies’ liggen sinds afgelopen donderdag in de winkel. ‘Plakkies’ is het Afrikaanse woord voor slippers. Studenten van de TU Delft richtten samen met de Nederlandse stichting KidsRights een unieke, verantwoorde slipperfabriek op in de sloppenwijken van Durban, in Zuid-Afrika. Met dit initiatief creëren de studenten niet alleen werkgelegenheid voor kansarme inwoners uit de sloppenwijken, maar ook een funky, duurzame design-slipper die is gemaakt van autobanden.


Wim Bot koninklijk onderscheiden
DELFT - Wim Bot is Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding vorige week uit handen van loco-burgemeester Saskia Bolten. Bot krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als volksvertegenwoordiger. Hij maakte veertien jaar deel uit van de Delftse Gemeenteraad en hij was in die periode onder meer Commissievoorzitter, Presidiumvoorzitter en lid van de Werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing.


Delfts ‘nanomuurtje’ cruciaal voor ruimtetelescoop
DELFT - De Europese ruimtetelescoop Herschel bevat een cruciaal stukje Delftse technologie. Diep in de grote telescoop zitten twee Delftse ‘muurtjes’ van slechts 2 nanometer dik, gemaakt door het Kavli Institute of Nanoscience van de TU Delft. Deze extreem kleine nanomuurtjes vormen het hart van de sensoren waarmee wetenschappers de gigantische sterrenstelsels in de ruimte gaan bestuderen. De lancering van de Europese ruimtetelescoop Herschel vond afgelopen donderdag plaats.



TU Delft officieel partner International Atomic Energy Agency
DELFT - Het Reactor Instituut Delft, de nucleaire onderzoeksreactor van de TU Delft, is sinds februari 2009 één van de dertien Collaborating Centres van het International Atomic Energy Agency wereldwijd. Deze status houdt in dat de TU Delft internationaal een belangrijke bijdrage levert aan het ontwikkelen en verspreiden van kennis op het gebied van nucleaire technologie. Op maandag 11 mei j.l. ontving de TU uit handen van het IAEA een officiële plaquette.


Mecanoo wint competitie voor masterplan in China
DELFT - Mecanoo architecten uit Delft heeft de competitie voor het nieuwe zakencentrum van Longgang in het Chinese Shenzhen gewonnen. Vier bureaus namen deel aan de competitie die was uitgeschreven door Vanke, één van de grootste ontwikkelaars in China. Het masterplan omvat 8000 woningen en 400.000 vierkante meter aan commerciële functies, met onder meer een mega-winkelcentrum van 100.000 vierkante meter, een markthal, een scholencluster van 16.000 vierkante meter, verschillende hotels en kantoren.

Open Tuinendag in Tanthof
DELFT – Groei & Bloei afdeling Delft houdt op zaterdag 6 juni a.s. voor de achtste keer een Open Tuinendag. Bij deze editie zijn onder andere tuinen opengesteld in Tanthof West en Abtswoude. Deelnemers kunnen diverse soorten tuinen bezoeken: grotere, kleinere, wilde en strakke tuinen. De tuineigenaren en de bezoekers kunnen ervaringen uitwisselen. Misschien komt u tijdens een bezoek aan één van de tuinen wel op een goed idee voor uw eigen tuin. De Open Tuinendag duurt van 9.30 tot 16.00 uur. Vanaf eind mei zijn bij de voorverkoopadressen de programmaboekjes met routebeschrijving verkrijgbaar. Kijk hiervoor op http://groei.delft.nl.


Siloam-actie een groot succes
DELFT – De Siloam fancy fair, die onlangs in Wijkcentrum De Hofstee werd gehouden, is een groot succes geworden. De maandenlange voorbereiding met lotenverkoop, inname van fancy fair-artikelen en het zoeken van sponsoren heeft dus zeker zijn vruchten afgeworpen. De opbrengst is bestemd voor het kinderherstellingsoord Siloamvillage op Curaçao. De totale opbrengst is al meer dan 5.000 euro. Behalve via de fancy fair en een loterij is het geld ook bijeen gebracht via een sponsorfietstocht. Met het opgebrachte geld kunnen een heleboel ziekenhuisbedjes met matrassen en toebehoren worden aangeschaft. Zodra al het toegezegde geld binnen is, wordt het totaalbedrag overgemaakt naar Siloamvillage.


Beste Verkeersleerling van Delft
DELFT – In de afgelopen periode is de Beste Delftse Verkeersleerling 2009 gehuldigd. Het betreft Margriet Klinckhamers, leerling van de Simon Carmiggeltschool in Tanthof Oost. De huldiging vond plaats op het speelplein van de school. Hier werd het bord ‘De Beste Verkeersleerling van Delft’ onthuld. Dat is een wisseltrofee, waar volgend jaar opnieuw om gestreden gaat worden. Bij de onthulling kreeg Margriet hulp van wethouder Anne Koning. De wethouder benadrukte bij deze officiële handeling nog eens hoe belangrijk het is dat kinderen weten hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Als prijs heeft Margriet een fiets gekregen.


Midden-Delfland rijdt schoon
MIDDEN-DELFLAND – Rijden op aardgas is een stuk schoner dan rijden op benzine, diesel of LPG. Daarom heeft de Gemeente Midden-Delfland een aardgasauto voor de buitendienst in gebruik genomen. Het streven van de Gemeente is om alle nieuwe voertuigen voortaan zo veel mogelijk duurzaam te laten rijden. De omschakeling naar schoner rijden past helemaal in de filosofie van Midden-Delfland, die zich sinds juni vorig jaar de eerste Cittaslow-gemeente van Nederland mag noemen. Cittaslow is het keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit de hoogste kwaliteit leveren. 


Erespeld Govert van Oord
MIDDEN-DELFLAND – Govert van Oord heeft de Erespeld van de Gemeente Midden-Delfland ontvangen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Midden-Delfland Vereniging kreeg hij het kleinood opgespeld door burgemeester Arnoud Rodenburg. De aftredend voorzitter Govert van Oord heeft zich sinds 1977 verdienstelijk gemaakt binnen de Midden-Delfland Vereniging. Hij hanteerde de voorzittershamer sinds 2002. Zijn gedrevenheid en zijn grote liefde voor de natuur en het gebied in het bijzonder waren zijn drijfveren om zich belangeloos met veel tijd en energie in te zetten voor de doelstellingen van de vereniging. Als voorzitter is hij lid geweest van de regiegroep voor de Gebiedsvisie Midden-Delfland 2025. 


Denk mee over landelijk gebied
MIDDEN-DELFLAND - De Provincie Zuid-Holland daagt met een prijsvraag professionals, studenten en vrijwilligers/bewoners uit om plannen of projecten in te zenden die bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van de woon- en leefomgeving van het landelijk gebied. Ook voor inwoners van de Gemeente Midden-Delfland is het erg aantrekkelijk om hieraan mee te doen. De plannen en projecten moeten inspelen op ruimtelijke trends en aandacht hebben voor ontwerp en uitvoering. Hierdoor wil de Provincie geïnspireerd worden. Ook wil de Provincie aandacht en waardering tonen voor initiatieven van burgers en organisaties die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke thema's. De uitreiking van de eerste Zuid-Hollandprijs 2009 vindt plaats op donderdag 15 oktober 2009 door de Commissaris van de Koningin. Meer informatie is te vinden op de website www.zuid-holland.nl/zuidhollandprijs. Aanmelden vóór 1 juni 2009. 


Delftse artiesten zingen Nederlands- en Engelstalige toppers
DELFT - In Partycentrum De Buitenhof vindt op zaterdag 30 mei a.s. een gezellige artiestenavond plaats. Tijdens ‘Helemaal Dellufs’ brengen zes Delftse artiesten een avondvullend programma met Nederlands- en Engelstalige toppers. De liefhebbers van André Hazes, Frans Bauer en Tom Jones komen deze avond ruimschoots aan hun trekken. Toegangskaarten, die 10 euro kosten, zijn verkrijgbaar bij Partycentrum De Buitenhof aan de Martinus Nijhofflaan 86 (telefoonnummer: 015 - 261 15 76). U kunt de kaarten ook via internet bestellen via de website www.t-rentertainment.nl of via www.buitenhof.net. De zaal gaat om 20.00 uur open, de aanvang van dit megafeest is 21.00 uur. Wees er snel bij, want vol is vol. 


DOK zoekt turnleiding
DELFT - Gymnastiekvereniging DOK Delft zoekt leiding voor vier meisjes-turngroepen. De meisjes turnen op donderdag en vrijdag. Ook voor de jongengroep, die op vrijdag traint, zoekt DOK Delft leiding. De voorkeur gaat voor beide groepen uit naar kandidaten met een licentie of met ruime lesgeefervaring. Neem voor meer informatie contact op met Elja van Rijt via telefoonnummer 015 - 261 74 85 of via het emailadres eljavanrijt@hotmail.com. Meer informatie op www.dok-delft.nl. 


Naar buiten geblazen met All4All Events
DELFT – All4All Events vindt het belangrijk dat kinderen buitenspelen. Scholen, instellingen, gemeentes of ondernemers kunnen All4All Events inhuren voor springkussens, Oud Hollandse spelen, een draaiorgel, een zakje popcorn, maar ook een complete zeskamp behoort tot de mogelijkheden. Dit alles in een bekende omgeving, want All4All Events komt naar u toe. Wie meer informatie wil kan het beste kijken op de website www.all4all-events.nl, mailen naar info@all4all-events.nl of bel naar 06 – 143 46 897.


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12