Kleine bootjes racen door de grachten

Algemeen

DELFT - Als je aan Delft denkt, denk je aan grachten. Maar ook aan kennis en techniek. Bundel deze krachten en je hebt de Delftse Grachten Race, een evenement dat op zondag 21 september tussen 10.00 en 17.00 uur voor het eerst plaatsvindt.

Tijdens de Delftse Grachten Race zullen kleine, door alternatieve energie aangedreven bootjes door de gracht aan het Vrouwjuttenland racen. Het gaat natuurlijk om snelheid, maar dat alleen is niet genoeg om te winnen. Het gaat ook om aandrijving en de pracht van het bootje, dat maximaal 50 bij 50 centimeter mag meten. Een deskundige jury, met uit een wetenschapper, een kunstenaar en een vertegenwoordiger van de Gemeente Delft, beoordeelt de bootjes. Bovendien beoordeelt het publiek de bootjes zónder aandrijving die in een speciaal stukje gracht ronddobberen.
De Delftse Grachten Race brengt kinderen in contact met techniek en laat ze vrijuit knutselen aan hun bootje. Ook streeft de organisatie ernaar zo veel mogelijk verschillende mensen met elkaar in contact te brengen. De Grachten Race gaat er vanuit dat deelnemers en publiek kennis met elkaar delen. Kijk voor meer informatie op www.delftsegrachtenrace.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12