Een goed klantcontact is voor Van Daal Makelaardij goud waard

Algemeen

DELFT – In een stroeve woningmarkt is het voor makelaars belangrijk om inventief te zijn. Bovendien bieden de contacten van Van Daal Makelaardij met bezoekers van huizen uit hun uitgebreide woningaanbod juist nu volop kansen. Volgens Jan Paul van Daal is de actieve rol van de makelaar als adviseur daarbij de sleutel tot succes.

De resultaten van zijn kantoor bewijzen zijn gelijk. Van Daal Makelaardij heeft een groot woningaanbod van inmiddels ruim tweehonderd woningen. Het is een breed aanbod, dat loopt van aantrekkelijke starterswoningen tot exclusieve woningen in het hogere segment. “Het lijkt alsof de woningmarkt volledig op slot zit als je de berichten in het nieuws hoort, maar ondanks dat het een erg moeilijke markt is en er op dit moment minder belangstelling is om een huis te kopen, hebben wij met ons team in januari toch naar tevredenheid meerdere woningen verkocht”, zegt Van Daal. “Twee woningen werden zelfs binnen een week verkocht.” Het is in deze tijd belangrijk om een reële prijs te vragen. Als verkopers dit ook erkennen, is het ook in de huidige markt mogelijk om een woning te verkopen. Maar daar moet je als makelaar tegenwoordig wel méér voor doen! 

Als je een woning zoekt kun je nauwelijks om het aanbod van Van Daal Makelaardij heen. Door de contacten die de makelaars van Van Daal daardoor hebben met de nog aanwezige potentiële kopers weet de makelaar precies naar welke woningen vraag is. “Als een bepaalde woning wordt bezichtigd die niet aan de wensen van een kijker blijkt te voldoen, hebben wij ongetwijfeld een alternatief aan te bieden dat wellicht wel geschikt is voor een kijker of we gaan er naar op zoek middels een zoekopdracht”, legt Van Daal uit. “Onze medewerkers wonen allemaal in Delft of directe omgeving. Hierdoor kennen ze de woningmarkt en vooral ook verschillende wijken en straten erg goed. Het is op die manier makkelijker om, ook voor de medewerkers aan de telefoon, een alternatief aan te bieden als een bepaalde woning toch niet aansluit bij de wensen van een klant.”

Bereik de juiste doelgroep
Van Daal Makelaardij vindt het van belang om zo veel mogelijk contacten te leggen met uiteenlopende doelgroepen. Er is bijvoorbeeld nog regelmatig vraag naar woningen die geschikt zijn om studenten te huisvesten. “Dit zijn vaak ouders die een huis zoeken en die wij de weg in Delft wijzen, maar we hebben ook contacten met studentenverenigingen die heel gericht huizen zoeken voor investeerders. Dit zijn vaak hun oud-leden. Door op een actieve wijze de speciaal daartoe in het leven geroepen commissies van studentenverenigingen te attenderen op soms al langer te koop staande huizen, komen wij precies met de goede doelgroep hiervoor in contact.”

Verkoopstyling
Voor huizen die al wat langer te koop staan, heeft Van Daal Makelaardij recent ook voor het eerst een styliste ingeschakeld. Verkoopstyling is bedoeld om het huis met kleine wijzigingen aantrekkelijker te maken. De verkoper huurt via Van Daal Makelaardij een styliste in die de verkoper adviseert in de verbetering van de presentatie van het huis. “Dit heeft bij een paar woningen al direct z’n vruchten afgeworpen”, zegt Van Daal. “Het huis ziet er na een one-day-make-over beter uit op funda, waardoor het eerder iemand zal aanspreken. En met een goede presentatie en professionele foto’s op internet vergroten we de verkoopkansen.”

NVM Open Huis op 31 maart a.s.
Het team van Van Daal Makelaardij kijkt uit naar de eerstvolgende landelijke NVM Open Huizen Route. Op zaterdag 31 maart a.s. wordt deze weer georganiseerd, waarbij uiteraard ook een groot deel van het woningaanbod van Van Daal Makelaardij kan worden bezichtigd zonder afspraak. Een ideaal moment om een geschikt huis te vinden en te kopen. Bovendien profiteer je als koper nu nog van de tijdelijk lagere overdrachtsbelasting. En heb je een leuk huis gezien? Schakel dan je NVM Aankoopmakelaar in. Deze bespaart je zeker nu tijd, geld en zorgen.
Voor degene die overweegt zijn huis te verkopen is deelname aan de NVM Open Huizen Route ook interessant. Maak een afspraak met Van Daal Makelaardij om de verkoopmogelijkheden door te nemen.

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
(015) 2127300
www.vandaalmakelaardij.nl
info@vandaalmakelaardij.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12