Afbeelding

Donatie voor Debora in plaats van kerstgeschenken en spinners gaan over zesduizend euro

Algemeen

Editie: Week 4, Jaargang 22 |

Peter Kouwenhoven van PK Bouw (links) overhandigt de opbrengst van zijn decemberactie aan Paul Friskes, de voorzitter van de Debora Partnership Club.

DELFT – Inloophuis Debora is afgelopen week verblijd met een wel erg mooie gift. Het bedrijf PK Bouw heeft afgelopen jaar het geld dat anders wordt besteed aan kerstgeschenken voor relaties omgezet in een donatie voor Inloophuis Debora.

Ook heeft PK Bouw-eigenaar Peter Kouwenhoven aan z’n onderaannemers gevraagd om, in plaats van een relatiegeschenk te geven, een donatie te doen aan Debora. Zijn verzoek was niet aan dovemans oren gericht. Alle donaties bij elkaar leverden namelijk een mooi bedrag van 1000 euro op. Dit werd afgelopen dinsdag door Paul Friskes, voorzitter van de Debora Partnership Club, in ontvangst genomen. De volgende bedrijven hebben hieraan bijgedragen: PK Bouw, Elektricien R. de Vreede, Schildersbedrijf Wubben, Roweko staalconstructies, Loodgietersbedrijf Klapwijk, Tegelzettersbedrijf Platege, Onderhoudsbedrijf M. van Baarle en Onderhoudsbedrijf T. v.d. Velden.

Spinners
Terwijl Friskes de prachtige gift in ontvangst nam werkten de spinners van Koos van der Burg zich in het zweet aan de Mekelweg. “Het gaat geweldig”, lachte de sympathieke besnorde leider van de groep. “Je moet er niet van schrikken, maar we zijn vandaag over de zesduizend euro heen gegaan. Leen Drevijn kwam met een particuliere sponsor aan die maar liefst duizend euro in de pot stortte. Geweldig toch. Dit is zo’n verschrikkelijke mooie groep mensen. Jaap Kemp, Ben Baggerman, Joop van der Meer en Gert Timpman bijvoorbeeld. Die jongens fietsen ’s zomers elke week met elkaar. Die zitten om kwart voor tien al op de spinningfietsen voor een warming up. Geloof me als volgende week de actie afgelopen is, dan gaan we het op een vreselijke manier missen allemaal.” Aanstaande dinsdag komen de spinners voor de laatste keer bij elkaar. Dan hebben ze tien weken achtereen gespind. “En geloof me, we gaan een superbedrag bij elkaar brengen voor Debora. Persoonlijk houd ik het op achtduizend euro. Daar had ik nooit op durven hopen. Er is nog een aardig groepje mensen dat heeft toegezegd over de brug te komen. Misschien zijn er wel Delftenaren bij die het zo leuk vinden dat ze ook iets willen overmaken. Dat kan op rekeningnummer 3753410 t.n.v. APM Heemskerk onder vermelding van Debora.”
Mensen die de laatste sessie willen bijwonen kunnen dinsdagochtend terecht bij het sportcentrum van de Technische Universiteit aan de Mekelweg. “We beginnen om tien uur, maar hoelaat het afgelopen is weet ik niet”, zegt Van der Burg. “Afgelopen dinsdag hebben we na afloop nog even een bakkie met zijn allen gedaan. Uiteindelijk ging ik om kwart voor één naar huis.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12