Afbeelding

'Studenten zijn een factor van belang voor Delft'

Algemeen

Editie: Week 11, Jaargang 22 |

DELFT – Pieter Guldemond (29), huidig wethouder voor Delft, is laatste op de kandidatenlijst van STIP. De jonge blik van studenten biedt de stad meer mogelijkheden, stelt hij.

- U zat in de raad toen u nog studeerde en begon op uw 25ste aan uw wethouderschap. Wat raadt u studenten aan die de politiek in willen?
"Wat er gebeurt als studenten hun stem niet laten horen, dat zie je in Gent, in België. Er studeren daar zo'n 70.000 studenten, maar ze staan niet ingeschreven en mogen niet aan de politiek deelnemen. Het resultaat is dat onvoldoende huizen voor studenten werden gebouwd, studenten begonnen andere groepen op de woningmarkt te verdrijven en de hele woningmarkt is ontwricht geraakt. Ik raad iedere student aan om betrokken te blijven bij de stad, maar het is voor alle inwoners van belang."

- Waar kunnen studenten meer aan bijdragen?
"Welk onderwerp niet? Als STIP-politicus werk je voor de hele stad Delft, niet alleen voor studenten. Je kijkt naar zaken over de volle breedte, maar wel met een jonge, frisse blik. Studenten zijn een factor van belang voor Delft, ze bieden een kans voor economische ontwikkeling van de hele stad. Maar dan moet je wel goed contact met die groep houden. Door STIP is dat goed gelukt."

- Voor welke uitdaging voor het komende college komt zo'n jonge blik van pas?
"De zorg is één van de belangrijkste thema's, daar ligt nog veel ruimte voor het toepassen van innovatie en technologische kennis. Zorg en innovatie zijn twee heel verschillende werelden. Het vraagt een jonge kijk om de hokjes te doorbreken tussen de klassieke zorgorganisaties en bijvoorbeeld de TU Delft."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12