Afbeelding

Oliveo heren 1 staat halverwege bovenaan in de handbalhoofdklasse en wil meer

Algemeen

Editie: Week 53, Jaargang 20 |

Van de Coeveren (links) en Nooijen willen dit seizoen kampioen worden met Oliveo (foto: Marijn Abbenhuijs)

Na de eerste seizoenshelft staat het Pijnackerse handbalteam Oliveo heren 1 bovenaan in de hoofdklasse. Met een nieuwe trainer en onder anderen Emiel van de Coevering en Edwin Nooijen barst het handbal in Pijnacker weer van ambitie.

Emiel van de Coevering keerde dit seizoen terug na zeven seizoenen in de eerste- en tweede divisie met Ventura en Edwin Nooijen maakte als 19- jarige eerstejaars senior de overstap van Oliveo heren 2. “Zes spelers van ons team hebben vanaf de jeugd van Oliveo samengespeeld. Daar ben ik er één van”, verklaart Van de Coevering zijn terugkeer. “Bovendien ben ik altijd bij Oliveo betrokken gebleven. Ik was, tijdens de jaren dat ik voor Ventura speelde, jeugdtrainer in Pijnacker, ging mee op kamp en dronk regelmatig een biertje op de club met al m’n vrienden uit de jeugd. Er was dus niet bepaald een drempel om hier terug te keren. Het samenspel ging ook gelijk weer als vanouds.” “Nee, ook ik heb niet echt aanpassingsproblemen gekend”, analyseert Nooijen. “Ik zat vorig jaar al bij heren 2 en trainde toen al met het eerste en speelde ook af en toe mee. Ik ben nu 19 en heb logischerwijs nog wel wat winst te boeken. Het tempo ligt bij heren 1 een stuk hoger dan bij het tweede. Daar kon ik makkelijk mee. Nu merk ik dat ik minder kracht, ervaring en inzicht heb dan de meeste van mijn teamgenoten.”

In augustus begon een selectie voor twee seniorenteams samen met de A-jeugd onder leiding van de nieuwe trainer Wim Jautze aan de voorbereiding op het huidige handbalseizoen. Begin oktober werd bekend welke negen spelers en twee keepers het seizoen als Oliveo heren 1 zouden beginnen, waarna op 13 oktober de eerste competitiewedstrijd op het programma stond. “Wij zijn inderdaad gelijk begonnen met winnen”, blikt Van de Coevering terug op de eerste seizoenshelft. “Het is natuurlijk altijd afwachten hoe het precies zal lopen. Je weet aan het begin van het seizoen niet precies waar je staat. Zeker niet als je net een nieuwe trainer hebt en de selectie wat is veranderd. De eerste wedstrijd was gelukkig een makkelijke voor ons en vervolgens hebben we maar één wedstrijd verloren en verder alles gewonnen.” “Het meest positieve is dat we onze beste wedstrijden spelen tegen de betere tegenstanders”, vult Nooijen aan. “We hebben dan wel van onze grootste concurrent voor de titel verloren maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn. Op die wedstrijd na waren we steeds op het juiste moment beter dan onze tegenstander. Alleen in de makkelijkere wedstrijden hebben we soms zwak gespeeld. De grootste winst ten opzichten van vorig seizoen is dat we twee lange afstandschutters hebben. Vorig jaar was alleen Dennis van Bemmelen dat. Nu scoort ook Emiel van de Coevering veel van afstand. Als de tegenstander nu mandekking op één van die spelers zet, krijgt de ander meer ruimte. Ze scoren allebei zo makkelijk dat het voor een tegenstander heel lastig wordt, ze goed te verdedigen.”

Ook trainer Wim Jautze heeft volgens het tweetal een belangrijk aandeel in het succes. “Voorafgaand aan het seizoen gaf de trainer aan dat we bovenin moesten meedoen”, zegt Van de Coevering. “Hij zei dat we volgend seizoen kampioen moeten worden. Nu staan we halverwege de competitie bovenaan met een voorsprong van twee punten en hebben we onze doelstelling bijgesteld. We kunnen dit jaar al kampioen worden en gaan daar ook voor.” “De trainer voelt de groep goed aan en staat open voor inbreng van de spelers”, benadrukt Nooijen. “Het is prettig voor een sporter als hij zijn visie kan neerleggen bij zijn trainer en ook echt het gevoel krijgt dat er wat mee gebeurt. We hebben, onder anderen met Emiel, een hoop ervaring in de ploeg en doordat de trainer die ervaring ook optimaal probeert te benutten, worden we als team sterker. Als er iets niet goed gaat, wordt er altijd in oplossingen gedacht. Dat is positief.”

Volgend seizoen speelt Oliveo in een nieuwe sporthal in de Keizershof langs de N470. In een nieuwe, grotere hal met meer ruimte voor publiek tijdens wedstrijden, krijgt de Pijnackerse handbalvereniging meer ruimte om de aanwezige potentie om te zetten in groei. “Het zou mooi zijn als we dit seizoen kampioen worden”, besluit Van de Coevering. “Dan gaan we volgend jaar in de nieuwe hal eens lekker kijken wat we in de tweede divisie kunnen presteren.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!