Arjan Duinker schrijft een stadsgedicht en de lezers van Delft op Zondag dichten mee

Algemeen

Waarom zou je alleen maar drinken aan de bar als je er ook kunt dichten?

DELFT – Dichter bij de Bar, een literaire kroegentocht door Delft, vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Om dit lustrum te vieren schrijft de Delftse dichter Arjen Duinker samen met de lezers van Delft op Zondag een stadsgedicht.

De meest toegankelijke dichters uit Nederland doen op vrijdag 6 november a.s. Delft aan. Ze trekken langs verschillende cafés in de binnenstad, het publiek kan dus lekker in zijn of haar favoriete kroeg blijven zitten. Hier kunnen ze zich laten verrassen door alles wat er aan grappige, schunnige of ontroerende teksten vanaf de bar gescandeerd wordt. Het festival is ooit opgericht door de voormalige Delftse wethouder van Cultuur, Chris Mooiweer. Samen met zijn dichtende vrienden verzorgde hij optredens in verschillende Delftse cafés. Dichter bij de Bar is nu, vijf jaar later, nog steeds een knus en kleinschalig festival. Het eerste lustrum gaat onder andere gevierd worden met de Delftse dichter Arjen Duinker.

Schrijf mee
De organisatie van Dichter bij de Bar nodigt de lezers van de krant Delft op Zondag uit om wekelijks mee te schrijven aan Het Dichter bij de Bar Lustrumgedicht. Arjen Duinker heeft alvast vier regels op papier gezet, de volgende vier regels van het gedicht zijn voor rekening van de lezers van Delft op Zondag. Die kunnen hun vervolg op het gedicht mailen naar mailto:redactie@delftopzondag.nl?subject=Stadsgedicht, onder vermelding van Stadsgedicht. Duinker beoordeelt de wekelijkse inzendingen, kiest er één uit en schrijft zelf de volgende vier regels. Elke zondag groeit het Stadsgedicht, tot het moment dat het uiteindelijke gedicht op vrijdag 6 november a.s. om 22.30 uur in De Pelicaan aan de Verwersdijk 47 wordt voorgedragen.
Kijk voor verhalen over de vorige edities, de plannen voor de Lustrumeditie en de updates over de deelnemende kroegen op de website www.dichterbijdebar.nl.


Gezicht in Delft

Eerst mensen groeten die ik tegenkom.
Ilias, Scherpenisse, Heleen, André,
Natasha, Niko, Regi, Kabbaj en Joh.
Dan hun geschiedenis verzinnen.Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!