Uw pijn- en bewegingsklachten verdwijnen bij Fysio- en Manuele Therapie Abtswoude

Algemeen

Ilse Buijs en Liesbeth Schoppink van Fysio- en Manuele Therapie Abtswoude helpen u graag van uw lichamelijke klachten af.

DELFT – Heeft u problemen met bewegen? Of last van stijve spieren, pijnlijke gewrichten of doet bewegen pijn? Wilt u gaan sporten en wilt u advies over wat u het beste kunt gaan doen? Dan kunt u baat hebben bij fysiotherapie. Fysio- en Manuele Therapie Abtswoude is een eerstelijnspraktijk gevestigd in het woonzorgcentrum Abtswoude aan de Aart van der Leeuwlaan 332.

De praktijk is aangesloten bij het KNGF, de vakvereniging voor fysiotherapeuten. Ilse Buijs en Liesbeth Schoppink geven fysiotherapie en manuele therapie. Een fysiotherapeut is een deskundige op het gebied van houding en beweging van het lichaam. Pijn- en bewegingsklachten aan uw lichaam worden onderzocht, waarna een behandeling wordt gekozen. “Ik vind het heel leuk om wervelkolom gerelateerde klachten te behandelen”, zegt Ilse Buijs. “Pijn en stijfheid in de armen, benen en romp worden vaak veroorzaakt door de wervelkolom.” Bij manuele therapie wordt vooral de wervelkolom onderzocht en behandeld met speciale manipulatie technieken. Met specifieke oefeningen worden bepaalde spiergroepen versterkt of verlengd of worden gewrichten soepel en beweeglijk gehouden. “Het is echt een specialisatie”, zegt Ilse Buijs. “Er zijn niet zo veel vrouwelijke manueel therapeuten in Delft. Het is leuk om te merken dat mensen graag terug komen voor deze behandeling.” Liesbeth Schoppink is momenteel in opleiding voor getriatriefysiotherapie. Dit is fysiotherapeutische begeleiding van ouderen, waarbij speciaal gelet wordt op de belastbaarheid en het tempo van ouderen. “Ik richt me op bewoners van dit woonzorgcentrum”, zegt ze. “Waar nodig bezoek ik ook mensen uit deze buurt, soms in samenwerking van Buurtzorg. Het werken met ouderen vind ik leuk en uitdagend.” Beiden zijn ook thuis in bekkenbodemtherapie en het begeleiden van zwangere vrouwen. De praktijk is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur. Telefoon: (015) 2576623. Internet: www.fysiotherapie-abtswoude.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12