Uniek kinderdagverblijf in de Delftse wijk Tanthof

Algemeen

Een stukje van de tuin van Les Enfants, het leukste kinderdagverblijf in Delft.

DELFT - Op een prachtige, rustige en veilige plek midden in het groen van het Abtswoudse Bos ligt Les Enfants, het leukste kinderdagverblijf in Delft. Het unieke aan Les Enfants is de ruime tuin waarin kinderen weer echt kind kunnen zijn en vies mogen worden. Je waant je haast op vakantie als je buiten staat. Helaas zien veel kinderen tegenwoordig de natuur alleen nog maar vanaf de achterbank. Bij Les Enfants is dat niet het geval.

Les Enfants kiest er heel duidelijk voor om kinderen de natuur zelf te laten ontdekken, ervaren en beleven. Kinderen leren hier dat melk uit een koe komt of dat appels groeien aan een boom. 

De seizoenen zorgen ervoor dat de tuin het hele jaar door anders is. Kinderen pikken deze veranderingen op en spelenderwijs leren ze erover. Hoe meer zintuigen je gebruikt bij al die indrukken, hoe beter de ervaringen eigen worden. Door het aanraken van de zachte kuikens, het ruiken van de lucht van vers gemaaid gras, het kijken naar verschillende dieren, door te voelen aan modder gaan abstracte begrippen voor de kinderen leven. Vóórdat je als kind naar de basisschool gaat, de eerste vier jaren van je leven, is het ontzettend belangrijk dat je leert je eigen lichaam goed te besturen. Zit je goed in je vel, dan heb je ook de tijd om te leren. Door te spelen in een natuurlijke omgeving leren kinderen hun lichaam goed onder controle te krijgen. Een natuurlijk terrein is immers nergens gelijk. Bij Les Enfants krijgen de kinderen de gelegenheid om zich op alle gebieden optimaal te ontwikkelen, terwijl de ouders met een gerust hart hun kostbaarste bezit in goede handen kunnen achterlaten. Nieuwsgierig geworden en wil jij ook het beste voor je kind? Kijk verder op www.kdv-lesenfants.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12