De Salamander is niet zo maar een drogisterij en dat wordt door de klanten gewaardeerd

Algemeen

Hilda Hendriksen is één van de drie dames die in de drogisterij in de Van der Brugghenstraat werkzaam is. (foto: Jesper Neeleman)

DELFT – Het winkelgebied aan de Hof van Delftlaan is er al vanaf de jaren ’30 en De Salamander zit er al even lang.

De Delftse drogisterij is daarmee de langstzittende winkel in de straat. “De Salamander is een klassieke drogisterij met een buurtfunctie”, legt eigenaar Robert Vlugt uit aan iedereen die er nog nooit binnen is gestapt. “We hebben hier alles op het gebied van geneesmiddelen, huid- en haarverzorging en niet te vergeten dropjes.” Daarnaast is de klant volgens Vlugt ook voor een goed advies op het gebied van gezondheid bij De Salamander aan het juiste adres. “Sinds een jaar of vijf hebben we bovendien een TNT Servicepunt, dus ook op het gebied van post kunnen mensen hier voor veel zaken terecht.”

De Salamander is, merk je meteen bij binnenkomst, niet zo maar een drogisterij. De eikenhouten betimmering geeft de ruimte een warme en knusse uitstraling die lekker ouderwets aan doet. “Het interieur is nog hetzelfde als waarmee we in 1934 begonnen”, weet de huidige eigenaar. “Wat opvalt is dat het een kleine winkel is die hartstikke vol staat met producten. Als iemand iets wil dat we niet in huis hebben, fietst één van de medewerkers even naar ons filiaal op de Markt en dan hebben we het een paar uur later klaar liggen. We willen mensen niet teleurstellen.” De service van De Salamander wordt door veel klanten op waarde geschat. Vlugt: “Sommigen komen hier al hun hele leven. De wijk Hof van Delft is net een klein dorpje, je ziet hier om de haverklap bekenden.”

De Salamander bevindt zich op de hoek van de Hof van Delftlaan en de Van der Brugghenstraat, in de Van der Brugghenstraat 9. Meer weten? Bel naar telefoonnummer 015 - 212 28 67 of e-mail naar info@salamanderdelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12