Huis te koop Groene Zoom 17 en 24, Delft

DELFT – Terwijl het ene gezin naar een grotere woning op Ypenburg verhuist, verkast het andere gezin naar een kleinere eengezinswoning in Nieuw Craeyenburch. Momenteel wonen ze aan dezelfde straat in deze heerlijk rustige omgeving aan de rand van Delft, die gehandhaafd zal blijven als de nieuwe wijk Harnaschpolder in Delft is gebouwd.

“Aan het prachtige uitzicht dat je hier aan de voorkant hebt, verandert niets”, zegt Gijsbert Appels. “Wij hebben altijd erg genoten van het groen en de bijzondere bloemen die de boer daar voor zijn kas heeft neergezet. In het nieuwe plan blijft dit zo. Wat verderop komen nieuwe vrijstaande herenhuizen te staan, waar voorheen vrijstaande boerenwoningen en schuren stonden.” 

Natuurlijk hebben ook Henk en Sonja Schlee van het uitzicht genoten. Maar misschien wel net zo veel van de heerlijk autoluwe straat. “Hier is geen doorgaand verkeer, dus dat is natuurlijk ideaal voor kinderen”, zegt Sonja. “Die kunnen hier lekker vrijuit spelen.” 

Een ander voordeel van wonen aan de rand van de stad, vond in elk geval Gijsbert de mogelijkheid om snel met de fiets in het buitengebied Midden Delfland te zijn, tussen Den Hoorn, De Lier en Schipluiden. “Van hier uit hoef je alleen een weggetje over tussen de kassen door, de snelweg over en je bent op een prachtig vrijliggend fietspad richting ’t Woudt”, zegt hij. “Het is fijn om niet eerst door tien wijken te hoeven fietsen. In de nieuwe situatie rijd je op datzelfde weggetje tussen die vrijstaande huizen door. Het huis zelf is de gezinnen Schlee en Appels heel goed bevallen. Ze spreken van een luxe huis, ideaal voor opgroeiende kinderen, maar ook met z’n tweeën hebben ze er de eerste jaren heerlijk gewoond. “Er is veel ruimte en door de zeer grote ramen aan de achterkant schijnt er veel licht naar binnen”, zegt Henk en Sonja vult aan: “Het is ook fijn dat de woonkamer een vide heeft. Als je boven bent, kun je dan altijd contact houden met degenen die beneden zijn. Het is natuurlijk prachtig dat dit huis twee badkamers en op elke etage een toilet heeft. Eigenlijk zouden we hier niet weg willen, maar één van onze kinderen is al het huis uit en de tweede gaat binnenkort ook. Daarom gaan we wat kleiner wonen.”
Beide woningen hebben een ruime woonkamer van 8.40 bij 4.55 meter. Een houten trap heeft een prominente plaats in het midden. “Hierdoor heb je het idee van een apart zit- en eetgedeelte, terwijl je toch gewoon van de ene naar de andere kant van de kamer kunt kijken”, zegt Henk. 

Aan de achterzijde heeft het huis door de aanwezigheid van de vide een verrassend hoog plafond. Een schuifpui biedt toegang tot de tuin. Aan de voorzijde van het huis is de open keuken, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt. “Je voelt je hier helemaal vrij en je kijkt op kassen en openbaar groen”, zegt Gijsbert.
Op de eerste verdieping is een lichte werkruimte van 3.31 bij 4.55 meter met een balustrade naar de woonkamer. Van hieruit heb je ook zicht op de tuin door de grote raampartij. Aan de voorzijde is de royale ouderslaapkamer van 3.55 bij 4.55 meter. Hiernaast is een badkamer, die onder andere voorzien is van een ligbad en een wastafelmeubel. De tweede verdieping telt twee slaapkamers van respectievelijk 3.54 bij 4.55 meter en 3.23 bij 4.55 meter. De achterslaapkamer biedt toegang tot een zonnig dakterras op het zuiden. Ook hier is een eigen badkamer met onder andere een douche, een wastafel en de wasmachineaansluiting. Beide gezinnen vonden het ideaal om voorzieningen als winkels, scholen en sportclubs vlakbij te weten. Parkeren is in dit stukje trouwens geen enkel probleem. Ook de ontsluiting van de wijk is uitstekend, zowel naar de snelwegen A4 en A13 als naar de binnenstad. “En naar het centrum van Delft of het centraal station is het vanaf hier nog geen tien minuten fietsen”, aldus Gijsbert.” Zie voor een impressie van de straat in de toekomst www.wonentussendeschatten.nl.

De vraagprijzen voor deze woningen zijn € 349.000 k.k. en € 340.000 k.k. Geïnteresseerd in één van deze woningen? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 2125288 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1