Afbeelding

LA the Voices en Ernst Daniel Smid de publiekstrekkers in Kerstconcert

Algemeen

Editie: Week 40, Jaargang 20 |

Gerard Breas in actie tijdens één van de vele voorgaande edities van Kerstconcert in Delft.

DELFT - Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw ver vooruit en hoe groter de gebeurtenis, hoe langer de schaduw. Daarom zaten kortgeleden RODI Media zh-directeur Bram Rontberg met de belangrijkste sponsoren, artiesten en dirigent Gerard Breas om tafel om de puntjes op de i te zetten.

“Reken er op dat het weer een schitterende happening wordt op donderdag 12 en vrijdag 13 december in de Oude Jan”, zegt Gerard Breas, de Westlandse dirigent die tot ver over de grenzen bekendheid geniet. “Dat blijkt sowieso al uit de klinkende namen die medewerking aan het concert hebben verleend. Jan Vayne is kind aan huis en zal uiteraard ook dit jaar niet ontbreken. Naast Jan treedt Pearl Jozefszoon op. Zij werd op muzikaal gebied opgevoed door haar broers en zong jarenlang in een gospelkoor. Haar grote doorbraak kwam toen zij in het eerste seizoen van The Voice of Holland als protegé van Nick en Simon deelnam en ternauwernood de titel miste. Verder zijn we vereerd met de komst van LA the Voices naar Delft en uiteraard zijn we meer dan verguld met het optreden van niemand minder dan Ernst Daniel Smid.”
Gerard Breas zal tijdens de concerten de twee vaste koren die onder zijn directie zingen dirigeren. “Dat zijn de Westlandse koorverenigingen Musica, met 150 leden een van de grootste, zo niet het grootste gemengd koor in Nederland en het koor Concertante. We zijn al volop bezig met het instuderen van het programma. We zullen de solisten met verschillende nummers ondersteunen, maar we zullen ook een spetterend nummer uit de Promise of Christmas van Dan Burgess ten gehore brengen.”
De solisten zullen een keur van bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore brengen. Breas: “Ernst Daniel Smid zingt samen met Pearl het bekende Vivo Per Lei en hij zal soleren in Umra di Nube van Max Reger, het Maria Wiegenlied en kerstliederen van Andrea Boccelli. Samen met het koor zingt hij Son of Mary. Maar ook het publiek komt ruimschoots aan haar trekken want samen met de volle kerk zal Ernst Daniel een aantal ouderwetse Kerstliederen zingen.”
Jan Vayne begeleidt alle artiesten op de vleugel en ook dit jaar zal hij een solo spelen. “Dat doet hij niet op de piano”, belooft Gerard Breas. “Ik heb Jan zover gekregen dat hij het schitterende grote Batz-orgel in de kerk zal bespelen. Nu zitten organisten meestal op een plaats waar ze niet te zien zijn voor de mensen in de kerk. Om maar niets van de verrichtingen te hoeven missen wordt het optreden van Jan op een groot scherm in de kerk vertoond.”
Pearl Jozefszoon zal de show stelen met haar vertolking van You raise me up en Mary did you know. Samen met het koor zingt zij Precious Lord een lied waarmee ooit Mahalia Jackson en Elvis Presley furore maakten.
Vorig jaar traden voor het eerst de doedelzakspelers van de Schotse Piperband op. “Dit optreden heeft veel mensen een kippenvelmoment opgeleverd”,  weet Breas. “Daarom staan de pipers weer bij de ingang van de kerk om het publiek te verwelkomen en het concert zal op veler verzoek worden afgesloten met Auld Lang Syne. Al met al wordt het een uniek concert dat je gewoon niet mag missen.”

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Kerstconcert in Delft begint maandag 7 oktober. Kaarten zijn tijdens kantoortijden verkrijgbaar op het kantoor van RODI Media zh aan de Energieweg 3 in Delft en via de website www.kerstconcertindelft.nl. Voor beide voorstellingen op donderdag 12 december zijn alleen tweederangs kaarten verkrijgbaar. Ook voor beide voorstellingen op vrijdag 13 december zijn tweederangs kaarten te koop, voor die van 20.30 uur zijn eveneens eersterangs kaarten te koop.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12