Afbeelding

Naar JewelEar voor een hoortoestel: een briljant idee!

Algemeen

Editie: Week 10, Jaargang 21 |

Eline Ruiter: ‘Als je met je hoorprobleem blijft rondlopen, doe je jezelf zo veel tekort!’

NOOTDORP – Slecht horen is geen pretje. Je verstaat de televisie niet goed, kan gesprekken niet volgen, moet extra op je hoede zijn in het verkeer. Onhandig, vermoeiend en gevaarlijk. Daar moet dus iets tegen gedaan worden. De beste beslissing op weg naar beter horen is een bezoek brengen aan JewelEar in Nootdorp. Daar ontmoeten topkwaliteit en de beste persoonlijke aandacht elkaar in winkelcentrum De Parade.

JewelEar is in meerdere opzichten een pareltje. “Ik vind het heel belangrijk om mijn klanten een betere kwaliteit van leven te bezorgen”, zegt eigenaresse Eline Ruiter. “Daar hoort bij dat ik ze tijd en aandacht geef. Heel goed in gesprek gaan en mensen leren kennen. Wat zijn hun hobby’s, komen ze vaak buiten, wat voor werk doen ze, houden ze van muziek? En ook: hoe belangrijk vinden ze de esthetische kant van de zaak? Ik ben nu ongeveer 17 jaar werkzaam in de branche en merk dat ik als zelfstandig audicien meer kan betekenen dan toen ik nog bij één van de ketenbedrijven werkte.”
“Mensen met een hoorprobleem moeten hun beperking accepteren. Dat is een moeilijke eerste stap; ze willen het vaak niet weten. Maar uit cijfers blijkt dat een op de tien Nederlanders niet goed hoort. Dat is erg veel. Ik vind dat iedereen die met zijn of haar probleem bij mij komt, op de best mogelijke manier moet worden geholpen. Hoe eerder je bij twijfel een hoortest doet hoe beter. Blijf je met je hoorprobleem rondlopen, dan doe je jezelf zo veel tekort!”

Modern
Bij JewelEar kom je als klant in een high tech omgeving terecht. “De zaak is voorzien van de laatste apparatuur. De aanpaskamer, waar alle hoormetingen worden verricht, bevat een geluidsarme cabine. Daardoor zijn de metingen extra betrouwbaar. Benieuwd naar wat een slechthorende hoort? Ik heb een simulator die het gehoor nabootst. Dat is belangrijk voor het begrip van bijvoorbeeld een partner van een slechthorende. Want slechthorend ben je niet alleen, ook je omgeving heeft ermee te maken.”

Even los van het feit dat de hoortoestellen van JewelEar van de hoogste kwaliteit zijn en de zorg top, zijn ze ook nog mooi om te zien. Eline: “De tijd dat hoortoestellen van die grote kasten achter je oor waren is echt voorbij. Het zijn nu bijna letterlijk sieraden geworden. Ik vind dat een prachtige ontwikkeling. Iedereen is tegenwoordig trots op zijn of haar nieuwe bril, en terecht. Nou, dat kun je op je hoortoestel ook zijn.”
Voor de rekenaars onder ons: de zorgverzekeraars vergoeden 75 procent van de kosten op door hen erkende hoortoestellen. “Ik verkoop ze in de prijsklasse tussen 500 en 1200 euro”, zegt Eline. “Daar gaat dan dus driekwart vanaf. Nog een extra reden om niet langer te wachten. Trouwens, ik heb tegenwoordig ook een mooie collectie oorsieraden. Die vond ik er wel goed bij passen…”
Op dus naar de JewelEar, winkelcentrum De Parade, Korte Baan 1 in Nootdorp. Telefonisch bereikbaar op 015-7400400.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12