Afbeelding

Het Deurenhuis helpt inbrekers buiten de deur te houden

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 23 |

DELFT – Uw huis als een vesting tegen het inbrekersgilde? Schakel dan Het Deurenhuis in. Deze succesvolle onderneming op het gebied van hang- en sluitwerk werkt in 2015 gestaag verder aan haar opmars in de beveiligingswereld. 

Arjan Langstraat heeft een succesvol jaar achter de rug. De Delftse ondernemer zit al z’n hele arbeidzame leven in het hang- en sluitwerk. Na zowel zelfstandig als in loondienst gewerkt te hebben in de beveiligingsbranche, waarbinnen hij de nodige kennis opdeed over domotica (huisautomatisering), ging hij in september 2013 van start met zijn nieuwe onderneming Het Deurenhuis. “Ik had die naam een tijd geleden al laten vastleggen, omdat ik het idee had dat ik daar ooit nog iets mee zou kunnen doen”, legt Arjan uit.
Het Deurenhuis houdt zich bezig met de levering en installatie van deuren, (elektro)mechanisch hang-en sluitwerk, deurautomaten, toegangscontrolesystemen, vluchtwegtechnieken, (elektro)mechanische cilinders, bouwbeslag, inbraak- en brandwerende kluizen. Daarnaast adviseert Arjan particulieren, architecten, woningcorporaties, bedrijven, instellingen en stedenbouwkundigen over alle mogelijkheden van deuren en bouwkundige beveiligingen.

Extra mankracht
De Delftenaar had in 2014 al een monteur in dienst genomen, omdat de zaken zo goed lopen: in het nieuwe jaar verwacht hij zelfs nog een tweede monteur en een administratief medewerkster aan zijn team toe te kunnen voegen. “Ik ben allround op het gebied van hang- en sluitwerk en beveiliging. Zowel de verkoop als de installatie zijn mij wel toevertrouwd. Maar er komt zoveel werk op ons af, dat ik wel extra mankracht in moet gaan zetten.” Arjan hecht bij zijn medewerkers veel waarde aan hun klantvriendelijkheid: “Iemand kan een vakman zijn, maar als hij moeite heeft met communiceren past hij niet bij het concept wat ik voor ogen heb. Goed luisteren naar wat de klant van je vraagt en daarop inspelen is het allerbelangrijkste aspect in onze branche.”

Inbraakproof
Volgens Arjan haken inbrekers meestal niet af door beveiligingssystemen, maar wel door deugdelijk hang- en sluitwerk. “Deuren en raamkozijnen inbraakproof maken helpt beter dan een alarmsysteem in huis aanbrengen, is mijn ervaring. De meeste mensen bij wie een inbraak is gepleegd, vinden het vooral erg dat ze zijn aangetast in hun privacy. Gestolen spullen zijn doorgaans verzekerd en kunnen in de meeste gevallen vervangen worden, maar het gevoel van veilig zijn in je eigen huis keert niet zo snel terug.” Ook de politie wijst in haar huidige landelijke campagne op het goed afsluiten van je huis om zo inbraken te helpen voorkomen. Tot Arjans klantenkring behoren verder ook veel VvE’s, verenigingen van eigenaren van bijvoorbeeld appartementencomplexen. “Deze complexen hebben vaak een centrale ingang. Als je daar een gewone sleutel voor gebruikt, zijn de cilinders van de sleutelgaten door het veelvuldig gebruik binnen korte tijd vaak al kapot of versleten - met alle ellende van dien. Een elektronisch systeem met pasjes in plaats van sleutels is in zo’n geval een uitkomst”, verduidelijkt Arjan.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12