Heerlijk Spaans-Portugees eten op een warme dag

Algemeen

DELFT – Nu het mooie weer er aan zit te komen, past ook Restauranté Casa del Sol de kaart aan. Met warmer weer smaken de gerechten uit de Spaans-Portugese keuken misschien nóg wel lekkerder. In die landen is het immers altijd mooi weer.

De nieuwe kaart van het restaurant van eigenaar en chef-kok Walter Tetteroo gaat in vanaf mei. De gasten vinden er naast de specialiteiten Paëlla, Gamba’s, Tapa’s, Bacalhau en Cataplana ook speciale zomergerechten op, zoals het Spaanse Gazpacho. Dit is een koude tomaten-groentensoep, wat natuurlijk heerlijk eten is op een warme dag. 

Ook zullen er verschillende frisse salades op de nieuwe kaart prijken. Nieuw zijn ook de drie menu’s voor een vaste prijs. Voor 22,50 euro kunt u genieten van heerlijke tapa’s. Voor een rijk driegangenmenu betaalt u 25 euro. Het viergangenmenu voor 27,50 euro neigt zelfs naar een proeverij, want daarin komen alle gerechten van de kaart voor. “Op verzoek kunnen ook gerechten worden besteld die niet op de kaart staan, maar dat moet wel vooraf worden aangegeven”, zegt Walter. “Op 6 april bestaan we precies één jaar. Mijn vrouw Anja en ik kunnen terugkijken op een succesvol jaar. Velen hebben ons sfeervolle restaurant namelijk weten te vinden.” De gasten hebben aan tafel een mooi zicht op de gedeeltelijk open keuken. Hierdoor kunnen zij zien hoe alle gerechten door de chef-kok bereid worden. 

Eigenaar Walter Tetteroo is al 26 jaar Spaans/Portugees kok; hij is werkzaam geweest in verschillende restaurants in Delft. Als geen ander weet hij dus hoe hij de gasten culinair kan verwennen met mediterrane gerechten. Geregeld verschijnt hij zelf ook aan tafel, om te vragen of alles naar wens is. Bij uw eten kunt u genieten van één van de zeer goede huiswijnen van Perelada. De witte en rode wijn en rosé uit het grote Spaanse wijnkasteel van Perelada zijn onder de gasten van Casa del Sol erg populair. Het Spaans-Portugees specialiteitenrestaurant is klein en intiem. Het biedt plaats aan 35 gasten. Het buitenterras, dat in april open gaat, heeft nog eens 20 plaatsen. Reserveren is dan ook noodzakelijk: (015) - 261 47 11. Het restaurant is op zondag en maandag gesloten, maar dan wel af te huren voor groepen vanaf 20 personen. Van 3 tot en met 12 mei is Casa del Sol gesloten in verband met vakantie. Kijk ook op www.casa-delsol.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12