25 mei: Opening Poptapark

Algemeen

DELFT – De eerste contouren van de nieuwe Poptahof dienen zich aan. Op 25 mei wordt het Poptapark namelijk officieel geopend.

De opening van het park valt samen met één van de jaarlijkse activiteiten in de wijk: POPTA! Cultura Bunta. Er wordt extra groot uitgepakt, niet alleen omdat het samenvalt met de opening van het Poptapark, maar ook omdat die dag de nieuwe locatie van de Speelbal in gebruik wordt genomen. Bovendien is 25 mei de landelijke dag van het park. 

Het centrale park in Poptahof zal op die dag, als eerste project in de herstructurering, worden geopend door bewoners, wethouders en de vestigingsdirecteur van Woonbron Delft. Na de officiële opening vinden er allerlei activiteiten en evenementen voor en door jong en oud plaats. 

Zo zal het ‘verhaal van de mannen’ verteld worden in een mooie verteltent, gaan kinderen van de Omnibus poëzie maken en voordragen, kun je in een kunststoel luisteren naar de Poptahofverhalen van de schutting, is er de door jongeren gemaakt theatershow Message 4U en is de mobiele radioshow Poptahof te horen. Verder is een podium met muziek en dans uit alle windstreken, zijn er verschillende kramen en kun je hapjes en drankjes uit allerlei culturen komen proeven. 

Naast deze activiteiten zijn er ook tal van andere activiteiten in Poptahof die met name door bewoners zelf worden opgezet. In Moe’s Tuin hebben bewoners uit Poptahof hun eigen stukje grond en kunnen ze verbouwen wat ze willen; de ideale manier om in contact met elkaar te komen en ook nog eens eigen groente of planten te verbouwen. Verder zijn er plannen om in juni tijdens de Europese Kampioenschappen een groot en internationaal voetbalfeest te organiseren.

Culturele activiteiten
Alle inspanningen moeten er toe leiden dat Poptahof uiteindelijk een stedelijke wijk wordt, dichtbij het historische centrum van Delft, waar veel te doen is en waar veel verschillende mensen wonen, werken en recreëren. In de wijk wonen ongeveer 2300 mensen, waar iedereen de komende jaren moet verhuizen. Alle woningen worden óf gesloopt óf grondig gerenoveerd. Op dit moment is begonnen met de renovatie van één van de acht grote hoogbouwflats, de Grutto en zijn de nieuwbouwwerkzaamheden op de plaats van de gesloopte woningen begonnen. In Poptahof waren bijna alle 1100 woningen sociale huurwoningen. Van de woningen die in 2009 opgeleverd gaan worden is ruim een kwart vrijesectorwoningen, de rest is Te-Woon. Bewoners kunnen dan kiezen of ze de woning willen huren of kopen van de woningbouwvereniging. In 2016 moet de wijk helemaal af zijn. 

Samen met bewoners en organisaties als Woonbron, de Gemeente Delft, Breed Welzijn Delft en de Projectorganisatie Poptahof wordt er bovendien hard gewerkt aan een nieuw Poptahof waar betrokkenheid, ruimdenkendheid en variatie bepalend zijn. Alle gebouwen worden ontworpen door verschillende architecten en in de wijk komen ook mogelijkheden voor ondernemers, worden initiatieven uit de wijk ondersteund en zal er jaarlijks een ruim en gevarieerd aanbod aan culturele activiteiten georganiseerd worden. (MdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12