Gaan we tijdens de Sportweek het wereldrecord dansen verbreken?

Algemeen

We gaan met z’n allen dansen tijdens de Sportweek Delft. Wel even oefenen natuurlijk!

DELFT – ‘Doe de 360‘ is een waanzinnige dans op de muziek van Gino Pietermaai, Bokoesam en FS Green. Met ‘Doe de 360‘ wil de KVLO (de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding, de vakleerkrachten bewegingsonderwijs) een wereldrecord vestigen.

Zoveel mogelijk kinderen in Nederland aan het bewegen krijgen is het doel. De wereldrecordpoging vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek tussen zaterdag 21 en zaterdag 28 april. 

De KVLO wil met de recordpoging haar 150-jarig bestaan vieren en aandacht vragen voor het belang van goed leren bewegen. Met de recordpoging wordt ook geld ingezameld voor een goed doel, namelijk het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds wil alle kinderen in Nederland een kans geven om te sporten, ook als hun ouders het sporten niet kunnen betalen. 

Meedoen aan de recordpoging kan op verschillende manieren. Doe de 360 bijvoorbeeld met alle klassen op het schoolplein of tijdens elke gymles in de Nationale Sportweek. Natuurlijk kun je de ‘Doe de 360‘ ook gebruiken als warming-up bij je sportvereniging of gewoon met vrienden en familie thuis. Wil je meer weten over de ‘Doe de 360‘? Kijk dan op de website www.doede360.nl. Hier wordt de dans stap voor stap aangeleerd. Ook het tv-programma Klokhuis besteedt er in de rubriek Sportlab aandacht aan. 

‘Doe de 360‘ is in de Delftse Sportweek niet de enige dansactiviteit. Tijdens de Sport- en Verenigingsmarkt op zaterdag 21 april zal dansschool Wesseling een demonstratie verzorgen. Wat hun inbreng precies gaat worden, is op dit moment nog een verrassing.
Het aantal aanmeldingen voor de Sport- en Verenigingsmarkt loopt overigens steeds verder op. Inmiddels hebben 26 verenigingen en andere sportaanbieders zich gemeld. Voor eventuele nieuwe aanmeldingen kan iedereen mailen naar info@vanderkruit.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12