Afbeelding

'Ik was aan de late kant met opzeggen'

Algemeen

Editie: Week 50, Jaargang 22 |

Geen betere maand om op het afgelopen jaar terug te blikken dan de maand december. Dus vroegen we aan Henk van Dorp (88), die in oktober na 52 jaar afscheid zou nemen van zijn volkstuin: Hoe is het nou?

– Hoe is het nou?
“Het gaat hartstikke goed; ik ben mijn volkstuin alleen nog niet kwijt. Ik was aan de late kant met opzeggen, waardoor er nog een kwartaal bij kwam. Nu vindt op 26 januari de overdracht plaats.”

– Voelt dat als gewonnen maanden?
“Ik vind het inderdaad niet zo erg. Ik ben deze tijd vooral bezig met opruimen: je wilt de tuin toch zo netjes mogelijk achterlaten voor de volgende tuinier. Daar gaat al met al heel wat tijd in zitten.”

– U heeft dus nog niet naar een alternatieve tijdsinvulling hoeven zoeken?
“Nog niet nee; ik ben nog niet aan het rentenieren. Ik zal ook niet achter de geraniums gaan zitten, hoor. Ik fiets graag een stukje, zit nog steeds in de kerkcommissie hier in de Vijverhof, bij de Protestant-Christelijke Ouderenbond en de Sociëteit van de Vierhovenkerk. Ik heb dus voorlopig nog genoeg om handen.”

– Hoe kijkt u terug op het afgelopen jaar?
“Het is een heel mooi jaar geweest met een buitengewoon goede oogst. Ik heb veel vruchtbomen in de tuin, waardoor de tuin heel veel fruit opleverde. Verder hebben we ook in het najaar goed weer gehad, zodat het ook in het najaar nog lang aangenaam was in de tuin.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12