POLITIEK in 't kort

Algemeen

Editie: Week 16, Jaargang 22 |

CDA pleit voor 'Walk of Fame' voor Delftse uitvindingen


Innovaties en slimme uitvindingen van Delftse bodem zouden een eigen eerbetoon in de stad moeten krijgen. Naar voorbeeld van de boulevard in Hollywood, waar stoeptegels als blijk van hulde voor filmsterren worden neergelegd, zou Delft een wandelroute moeten krijgen met tegels ter ere van de uitvindingen afkomstig uit Delft. Dat bepleit CDA-lid Gerrit Jan Valk, die laat weten dat de beoogde wandelroute de kenniseconomie van Delft met de rest van de stad zou kunnen verbinden. Valk: "Er zijn en worden veel uitvindingen in Delft gedaan die het waard zijn om op deze manier onder de aandacht te worden gebracht - van de ontdekkingen door Antoni van Leeuwenhoek met zijn microscoop tot de zonneauto Nuna."
Het CDA organiseert aanstaande vrijdag een thema-avond waar uitvindingen van eigen bodem centraal staan. Drie Delftse kennisinstellingen – TNO, TU Delft en het beveiligingsbedrijf Fox-IT – zullen een presentatie geven over de innovaties waar zij op dit moment aan werken. Verder is CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij uitgenodigd om te spreken over de rol van Brussel in het verder ontwikkelen van uitvindingen. De presentaties, gehouden in Kadmium aan de Koornmarkt, zijn gratis bij te wonen en beginnen om 20.00 uur.

 

VVD roemt Jacques van de Berg met Piet Kampsprijs

DELFT - Op de voorjaarsvergadering van de VVD Delft heeft voorzitter Willem van Valkenburg afgelopen woensdag aan Jacques van de Berg, oud-voorzitter van de Sportraad, de Piet Kampsprijs uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks door de liberalen uitgereikt aan iemand die in Delft woont of werkt en maatschappelijk of politiek actief is of is geweest, een substantiële bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de stad, inspirerend optreedt en positief opvalt. Sport en vrijwilligerswerk vormen al meer dan vijftig jaar een belangrijk onderdeel van het leven van de winnaar van de prijs. De krant Delft op Zondag omschreef Jacques van den Berg onlangs als ‘een rasvrijwilliger met altijd een positieve benaderingswijze, een samenwerker in hart en nieren, nuchter en kritisch op zijn tijd, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel’. Tot afgelopen maandag was hij voorzitter van de Sportraad van Delft. Deze raad is de afgelopen jaren door zijn inzet veranderd van klachtenorgaan tot meedenker en ontwikkelaar van het Delftse sportbeleid en de uitvoering daarvan. Door zijn activiteiten richting de politiek wist hij ondanks de bezuinigingen veel te bereiken voor de sport. Jacques van de Berg was zeer vereerd met het winnen van de prijs. “Het is een grote eer als eerste niet-VVD’er deze prijs te ontvangen”, reageerde hij. “Zeker ook omdat ik Piet Kamps nog persoonlijk heb gekend. In 1965 was Piet mijn eerste leidinggevende op de TU Delft. Dit was vlak voordat hij wethouder werd. “

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12