Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

Een 16-jarige Delftenaar plaatste op zijn Hyves-pagina een foto van zichzelf waarbij hij ook een vuurwapen toonde. De Recherche kreeg daar lucht van en wist hem op te sporen. Hij kreeg afgelopen woensdag om 22.25 uur bezoek van de Politie en moest het wapen inleveren. Het bleek te gaan om een niet van echt te onderscheiden speelgoedwapen. De Politie maakte proces-verbaal op en nam het wapen in beslag.
De Recherche van Bureau Delft doet onderzoek naar vier aangiften van mensen die woensdag op de Brabantse Turfmarkt met een luchtbuks beschoten zijn. Twee slachtoffers raakten daarbij lichtgewond aan hun rug. Rond 18.40 uur belden twee mensen kort na elkaar naar de Politie omdat ze naar eigen zeggen beschoten waren. Beide slachtoffers, een 17-jarige jongen en een 22-jarige vrouw, verklaarden een knal te hebben gehoord, gevolgd door een pijnlijk gevoel aan hun rug. Hun kleding bleek beschadigd te zijn en ze hadden een blauwe plek en bult op hun rug. Eerder deze week meldden zich op verschillende Politiebureaus in de regio nog twee slachtoffers met hetzelfde verhaal. Bij één van hen werd een kogeltje in de kleding aangetroffen. Hieruit heeft de Technische Recherche op kunnen maken dat het om een luchtbuks gaat. Direct na de meldingen stelde de Politie een onderzoek in de omgeving in, waarbij verschillende agenten in uniform en in burger werden ingezet. Donderdag 4 november zetten ze het onderzoek in de omgeving voort in de vorm van een buurtonderzoek. Geen van de slachtoffers heeft de schutter(s) gezien. De Politie is dan ook dringend op zoek naar getuigen. Wie iets heeft gezien dat (mogelijk) te maken heeft met deze incidenten, wordt nadrukkelijk verzocht om contact op te nemen met de Recherche van Bureau Delft via telefoonnummer 0900 - 8844. 

Vermoedelijk doordat een 40-jarige automobiliste werd afgeleid door een insect in haar auto ontstond woensdag om 12.00 uur een ongeval op de Ypenburgse Boslaan. De vrouw belandde met haar auto op het wegdek voor het tegemoetkomende verkeer en botste tegen een andere auto op. Na het ongeval ontstond vrijwel direct nog een aanrijding doordat een andere automobilist de ravage niet kon ontwijken. Minimaal twee personen raakten bij het ongeval gewond. De GGD vervoerde twee inzittenden naar het ziekenhuis. De Ypenburgse Boslaan is vanwege de hulpverleningsactie geruime tijd voor het verkeer afgesloten geweest.
De Politie is op zoek naar getuigen van een diefstal van een grote hoeveelheid tandpasta bij een supermarkt aan de Klapwijkseweg in Pijnacker. Twee mannen wisten woensdag om 10.45 uur in een onbewaakt ogenblik een aantal tubes tandpasta mee te nemen. Ze wisten het aanwezige winkelpersoneel af te leiden en ze stopten vervolgens de tubes in een sporttas. Hierna verlieten ze de winkel. Een zoektocht naar de twee daders leverde niets op. Eén van de verdachten is een donker getinte man met kort zwart geschoren haar met een zwart trainingsjasje en een lichtblauwe spijkerbroek. De andere verdachte droeg een zwart jack met een wite kraag. Wie informatie heeft die de Politie kan helpen, wordt verzocht contact op te nemen met de Recherche via telefoonnummer 0900 - 8844. 

Een 6-jarig jongetje raakte woensdag om 16.00 uur lichtgewond bij een ongeval op de Roellstraat in Delft. Het jongetje rende tijdens verstoppertje spelen onverwacht de rijbaan op en werd daarbij aangereden door een 45-jarige automobilist. Het jongetje wilde snel naar 'de buutpaal' lopen en vergat bij het oversteken uit te kijken. Hoewel automobilist niet hard reed, kon hij niet voorkomen dat het jongetje door hem werd aangereden. Dat raakte daarbij onder de auto, maar het hield aan het ongeval slechts een hoofdwond over. De GGD vervoerde het jongetje naar het ziekenhuis, waar hij voor de zekerheid een nachtje moest blijven.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12