Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Een 52-jarige vrouw uit Emmerich (D) heeft op de A13 ter hoogte van Delft 115 openstaande snelheidsbekeuringen afgerekend. Zij betaalde direct 9312 euro om buiten gebruikstelling van haar auto, met Duits kenteken, te voorkomen. De vrouw is eigenaar van een bedrijf in Duitsland waar voor meerdere auto’s, in de periode van 2007 tot 2013, in Nederland snelheidsbekeuringen waren uitgeschreven. Zij was in de veronderstelling dat haar werknemers de bekeuringen wel hadden betaald. Zij had deze namelijk direct doorgegeven aan de betreffende bestuurders. Kennelijk zijn de bonnen collectief terzijde gelegd en betaalde zij vandaag aan de politie het gelag.

De politie onderzoekt een beroving van zaterdagmiddag 5 januari omstreeks 15.30 uur waarbij twee nog onbekende mannen op het Felix Timmermanspad een 60-jarige Delftse beroofden van haar elektrische fiets. De recherche zoekt getuigen. De vrouw fietste over het fietspad toen een scooter haar van achteren naderde met daarop twee personen. De vrouw kreeg een duw en kwam direct ten val. Eén van de mannen ging er met de fiets van het slachtoffer vandoor en reed het tunneltje in onder de Provinciale weg door. Van de verdachten is het volgende signalement bekend: de man die er met fiets van de vrouw vandoor ging was ongeveer 1.75 m lang, blanke huidskleur, zwart krullend haar tot op de schouders, droeg een zwarte gewatteerde jas tot op zijn schouders; de man op de scooter had een donkere huidskleur en kort zwart haar. Heeft u informatie over deze beroving? Of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900 8844. Liever anoniem? Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

De politie hield vrijdagavond omstreeks 23.10 uur vier minderjarige Delftenaren van 15 en 16 jaar aan nadat zij van enkele auto’s de emblemen hadden gestolen. Een getuige belde de politie nadat hij het viertal bij een auto had gezien, op de Afrikalaan troffen agenten de vier jongens aan. Drie van de vier hadden gestolen emblemen van auto’s in hun bezit, tevens hadden zij sterke drank bij zich. Hierop zijn de jongeren aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar zijn de ouders in kennis gesteld. De politie zoekt contact met de eigenaren van de vernielde auto’s.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12