Sv Den Hoorn gaat voor promotie, maar er zijn volgens trainer Pierre Schultz nog acht clubs die daar op uit zijn

Algemeen

Pierre Schultz (rechts) en technisch coördinator Chris Jansen. (foto: Roel van Dorsten)

DEN HOORN – Sv Den Hoorn is met een nieuwe trainer aan het nieuwe seizoen begonnen. Onder de nieuwe oefenmeester Pierre Schultz (44) behaalde de derdeklasser drie punten uit de eerste twee wedstrijden en ging de ploeg een ronde verder in de beker.

-Hoe is het?
“Na afgelopen zondag even wat minder. Tegen Duindorp hebben we even een tikje gehad (SV Den Hoorn verloor bij Duindorp met 2-1, red.). Verder hebben we een redelijk goede voorbereiding gehad. De eerste weken waren er zo’n twintig van de zesendertig spelers op de trainingen, maar dat hoor je bij alle clubs. Na twee weken was iedereen gewoon weer aanwezig. Met de bekerwedstrijden erbij hebben we het aardig gedaan. We zijn samen met tweedeklasser ’s-Gravenzande gedeeld eerste in de poule geworden. De beslissingswedstrijd hebben we afgelopen dinsdag gewonnen, dus we zijn door naar de volgende ronde.” 

-Bent u al gewend bij de nieuwe club?
“Ja hoor, het is een vrij rustige vereniging, er gebeuren hier geen gekke dingen.” 

-Moest u nog ergens aan wennen?
“Nee, het zijn allemaal leuke gasten. Voordat ik trainer werd heb ik een gesprek gehad met het bestuur en de spelersraad. Zo’n gesprek moet aan beide kanten een goed gevoel opleveren. In de eerste maanden heeft dat goede gevoel dat we toen al hadden een bevestiging gekregen.” 

-Het is volgens mij de eerste echte dorpsclub die u traint, voorheen was u vooral actief in de regio Den Haag. Is dat nog een verschil?
“Dat maakt niets uit. Je hebt een manier van werken en omgaan met spelers. Het maakt niet uit wààr je dat doet.” 

-Verschilt u als trainer veel met uw voorganger, Manuel Vissers?
“Ik weet niet of ik anders ben. Maar ik ga mezelf ook niet vergelijken met andere trainer. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken.” 

-Vorig seizoen behaalde Den Hoorn op een haar na geen promotie. Met de huidige selectie zijn jullie volgens de kenners wederom favoriet voor de titel. Vindt u dat ook? “Nou, als ik kijk in welke poule we zitten… Er zijn wel meer clubs die voor de titel gaan. Ik denk dat dit een sterkere afdeling is dan de Delfts/Rotterdamse poule. Het is me wel makkelijk om maar te zeggen dat we favoriet zijn. Verburch, Duindorp en Laakkwartier zijn geen gemakkelijke ploegen om tegen te spelen. Ik beschik óók over een aardige ploeg, dat blijkt wel uit het feit dat we dinsdag van een tweedeklasser wonnen. Je moet ook zeker voor promotie gaan, maar ik denk dat er in onze afdeling nog acht clubs zijn die dat zeggen. De selectie is grotendeels in tact gebleven. Een iemand is weg, een ander is gestopt en we hebben er drie spelers bij gekregen.” 

-Heeft u nog iets veranderd in het spel van Den Hoorn?
“Ik kijk welke spelers er zijn en welke kwaliteiten zij hebben. Naar aanleiding daarvan zet ik een spelsysteem neer waar de spelers zich prettig bij voelen èn waar rendement in zit.” 

-Zondag spelen jullie thuis tegen DWO, wat verwacht u daarvan?
“Dat is ook een voetballende ploeg. Ik denk dat DWO ons wel ligt. Ik verwacht daarom een goed resultaat.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12