Afbeelding

Haringparty in American style

Algemeen

Editie: Week 26, Jaargang 23 |

Wijnexpert Cuno van 't Hoff krijgt op een opvallende manier te drinken. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Haringhappen is inmiddels zo'n traditie, dat organisaties en ondernemers er steeds vaker een ludieke draai aan geven. Bij WijnbarRon aan de Beestenmarkt mochten de verse visjes afgelopen dinsdag samen met een Amerikaans hamburgertje 'zwemmen' in exclusieve wijnen.

De populariteit van de haring onder jongeren is aan het dalen. De jeugd staat niet meer te trappelen om de haring met staart en al in de hoogte te tillen en vervolgens met uitjes en al naar binnen te laten glijden. Zonde, want het gaat om een heerlijk stukje vis waar je ook op andere manieren dan de traditionele van kunt genieten. Bij WijnbarRon hebben ze dat begrepen: de 'haringparty met een twist' tapte uit een heel ander vaatje.

Naast de combinatie van haring en bijzondere wijnen was gekozen voor 'the American style' qua aankleding en hapjes. Petticoats en leren jacks bepaalden de dresscode, maar er waren ook veel hoedendraagsters. Met reden, want er was een prijs voor het mooiste hoofddeksel. Wijnexpert en veilingmeester Cuno van 't Hoff leidde een veiling, waarvan de opbrengst naar Stichting Het Vergeten Kind gaat. In totaal werd er 4.725 euro bijeengebracht voor dit goede doel.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12