Nieuweling Stefan Huisman geniet van het frisse elftal van DHC

Algemeen

Stefan Huisman heeft Tidde Tromp al vrij zien staan en staat op het punt hem aan te spelen. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Stefan Huisman heeft het weer naar zijn zin. Als speler van Vitesse Delft werden er halverwege het afgelopen seizoen botsplinters uit zijn enkel gehaald, maar inmiddels is hij weer op de Delftse velden te bewonderen.

Nu niet als speler van Vitesse Delft, maar in het wit-zwart-groen van DHC. “Het gaat eigenlijk boven verwachting,” stelt de 27-jarige middenvelder. “Na zo’n operatie is het toch altijd even kijken wanneer je het veld weer op kan. Inmiddels zijn we weer een paar maanden bezig en het gaat eigenlijk boven verwachting. Mijn doelstelling was om weer fit te worden; dat is gelukt. Bovendien maak ik veel minuten in het eerste elftal.” 

De keuze voor DHC was voor Huisman niet echt een lastige. “Mijn zwagertje, Wesley Goeman, speelt hier en ik ben hier vorig seizoen regelmatig wezen kijken. Ik vind het hier leuk. Bovendien heb ik met een aantal van mijn medespelers, Roel de Graaff, Bas Voogt en Kevin den Os, al samengespeeld in de Feyenoordjeugd.” Zodoende voelde hij zich al snel thuis in de ploeg van trainer Rob de Lange.

‘OP ZATERDAG IS HET SPEL TOCH AL SNEL WAT FYSIEKER’ 

Met Feyenoord is niet de enige betaald voetbalorganisatie genoemd waarvan de allrounder op het middenveld de clubkleuren verdedigde. “Na de opleiding bij Feyenoord heb ik bij ADO Den Haag gespeeld. Daar heb ik wel bij de selectie gezeten, maar ik heb er mijn debuut niet mogen maken. Na zeven jaar ben ik naar FC Omniworld gegaan en daar heb ik één seizoen gespeeld.” Vervolgens kwam Huisman na vier seizoenen Scheveningen en één jaargang Vitesse Delft bij DHC terecht. 

Al na vier wedstrijden weet Huisman uit te leggen wat het verschil is tussen de Hoofdklasse op zaterdag en die op zondag. “Op zaterdag is het spel toch al snel wat fysieker. De spelers beuken er sneller hard in. Op zondag wordt er toch wel wat meer gevoetbald. Dat past meer bij mij, hoewel ik een fysiek duel ook nooit uit de weg zal gaan. Zelf kan ik eigenlijk op alle posities op het middenveld uit de voeten. De trainer gebruikt me nu als controleur en dat gaat lekker in een elftal dat zo voetbalt als dit DHC.” 

Over de eerste wedstrijden van het seizoen is Huisman gematigd positief gestemd. “Tegen Nieuwenhoorn waren we gewoon niet goed genoeg, maar in de overige wedstrijden waren we onze tegenstanders zeker de baas.” Tijdens de seizoensouverture tegen AFC’34 kwam dit in de 5-1 score ook wel tot uitdrukking. De wedstrijden tegen Feyenoord (4-4) en Westlandia (2-2) leverden niet het gewenste resultaat op. “Maar in die wedstrijden hebben we goed gevoetbald. We speelden ons eigen spelletje en hadden dan ook het betere van het spel.”

‘EEN LANGE BAL ZUL JE BIJ ONS NIET ZO SNEL TEGENKOMEN’ 

Dat spelletje bestaat uit dominant voetbal spelen, wat vooral wordt bereikt door middel van combinaties. “Een lange bal zul je bij ons niet zo snel tegenkomen. We hebben een frisse ploeg die in staat is om te spelen zoals de trainer wil. We spelen positief voetbal dat gericht is op het maken van doelpunten.” Dat gaat DHC aardig af. In de eerste vier duels werd het net al elf keer gevonden. “Maar inmiddels hebben we ook al acht tegendoelpunten moeten verwerken en dat zijn er eigenlijk ook wat teveel.” Huisman wijdt dit aantal vooral aan pech. “Want we hebben ook al een aantal penalty’s tegen gekregen die op z’n minst twijfelachtig waren. Tegen Feyenoord bijvoorbeeld, stond de scheidsrechter op een plek waar hij nauwelijks zicht op de situatie had. De grensrechter gaf aan dat er geen sprake was van een handsbal, maar de scheidsrechter overrulede hem.”

Voor het huidige seizoen is Huismans persoonlijke doelstelling duidelijk. “Vooraf was het voor mij vooral belangrijk dat ik fit werd. Dat is inmiddels gelukt en ik heb ook steeds minder last van mijn enkel. Daarnaast wilde ik graag aan spelen toekomen en ook dat gaat eigenlijk boven verwachting. Ik heb dus niets te klagen.” Voor wat betreft DHC wil hij nog niet al te ver vooruit kijken. “We moeten gewoon zoveel mogelijk punten halen. We zitten in een poule waarin iedereen van iedereen kan winnen en op dit moment staan we te laag op de ranglijst.” Die negende positie van DHC geeft echter wel een iets vertekend beeld, omdat de ploeg van trainer Rob de Lange een wedstrijd minder gespeeld heeft dan een aantal ploegen dat een hogere positie op de ranglijst inneemt. “Als we straks een serie van vier of vijf overwinningen op rij kunnen behalen, dan haken we weer een beetje aan.” Voorlopig is Huisman vooral blij dat hij weer aan voetballen toekomt en voelt hij zich bij DHC prima op zijn plaats. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12