Jeroen Elfferich heeft ballonnen en een talent, nu maar hopen dat het publiek dat waardeert

Algemeen

Jeroen Elfferich maakt muziek met ballonnen en tv-kijkend Nederland kan daar aanstaande vrijdag getuige van zijn.

DELFT – Muziek maken is iets van alle tijden, maar niet eerder werd muziek gemaakt met ballonnen. De bekende Delftse muzikant Jeroen Elfferich doet dat wèl en dit leverde hem een halve finaleplaats op in het populaire tv-programma Holland’s Got Talent.

Enkele weken geleden verschenen Jeroen Elfferich en zijn ballonnen voor de kritische jury van Holland’s Got Talent. Hij liet hen en het publiek horen dat er muziek in deze kleurrijke feestartikelen zit en daar waren ze meteen van onder de indruk. “Het ging goed”, blikt Elfferich terug op zijn tv-optreden. Hij had verwacht dat jurylid Gordon wel zou grappen over ballonnen en condooms, maar zulke flauwiteiten bleven hem bespaard. “Ik mocht als laatste van de dag op, ik denk dat ze te duf waren om nog grappen te maken.” De jury wilde juist meer van hem zien en Elfferich mocht door naar de volgende ronde. Afgelopen vrijdag werd bekend dat hij het zelfs tot de halve finale heeft geschopt. Dat had de Delftse muzikant, zegt hij, wel enigszins verwacht. “Ik dacht dat mijn act wel iets is waar ze echt naar op zoek zijn. Niet omdat m’n act zo mooi of leuk is, maar het is ècht apart, en ze willen diversiteit.” 

Wie wil zien hoe Elfferich het er in de halve finale vanaf brengt, kan aanstaande vrijdag om 20.30 uur op RTL4 afstemmen. Er zijn dan in totaal nog 36 acts over die – uiteraard - stuk voor stuk dolgraag het programma willen winnen. “Mijn grootste concurrent is de toeterman, die vorige week vrijdag te zien was.” Wat de concurrentie met andere deelnemers betreft is het volgens Elfferich appels met peren vergelijken. “Het is maar net wat de mensen leuk vinden om op te stemmen. Mijn act is niet echt met de rest vergelijkbaar.”

Nóg betere act
Jeroen Elfferich heeft voor de halve finale, kan hij alvast verklappen, een nóg betere act bedacht. Dat deed hij overigens niet helemaal alleen. “In de eerste ronde bemoeide de organisatie zich nergens mee. Nu wordt de show live uitgezonden.” En dus willen de mensen achter het succesvolle tv-programma, dat gemiddeld zo’n twee miljoen kijkers trekt, dat de optredens vlekkeloos verlopen en niet saai zijn. “De kijkers mogen niet wegzappen, dat is hun grootste angst. Ze bemoeien zich nu dus met de act, het decor, met m’n kleren. Ik heb daar met hen bijna elke week contact over. Apart, want ik heb nog nooit gehad dat anderen zich met mijn act bemoeiden.” 

Het is overigens niet zo, benadrukt hij, dat zijn ‘Loop The Balloon-act’ nu iets is geworden waar de bedenker ervan niet meer achter staat. “Ik moet wel mezelf kunnen zijn, dus ik laat me niet wegzetten als één of andere Pipo de Clown. Alles gebeurt in goed overleg.”
 
Hij verwacht dat het publiek zijn nieuwe en verbeterde act nóg leuker gaat vinden dan de vorige. “De organisatie heeft me aangeraden om er nog meer instrumenten bij te bespelen. Ballonnen blijven uiteraard wel de basis. Ik heb er verder twee covers in verwerkt, zodat het voor het publiek herkenbaar en makkelijker te behappen is.” 

Jeroen Elfferich, die in het dagelijks leven zijn brood verdient als slagwerkdocent bij Muziekschool Rootz en De Vrije Akademie en daarnaast drummer is in de Delftse band Les Chat Cadiens, kreeg de afgelopen tijd veel reacties over zijn deelname. “Veel vinden het onverwacht dat ik meedoe, maar ze vinden het grappig en toch wel leuk.” Vrijdag kunnen zij zien hoe Elfferich het er in de halve finale vanaf brengt. En of Elfferich nu wint of niet, dat maakt hem niet zo gek veel uit. “Het leukste hieraan vind ik dat ik iets doe dat ik nog niet eerder heb gedaan”, zegt hij daarover. Vrijdagavond kan het publiek stemmen of ze de act van Elfferich terug willen zien in de finale. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12