Afbeelding

BVOW is blij met de gedeeltelijke renovatie van het Wilhelminapark

kijk op de wijk

Editie: Week 29, Jaargang 23 |

De eerste gedeeltelijke renovatie van het Wilhelminapark in de Hof van Delft is afgelopen maand opgeleverd (inzet: Hof van Delft van boven af).

DELFT – Wie door het Wilhelminapark in de wijk Hof van Delft loopt, kan wel zien dat er heel wat zaken zijn veranderd. De afgelopen maand is namelijk, mede door inzet van de Belangenvereniging Olofsbuurt Westerkwartier, de gedeeltelijke renovatie van het park opgeleverd. “Dat gedeelte van het park is goed opgeknapt”, zegt secretaris Guido van der Wedden van de belangenvereniging. “Dit gedeelte van het park is nu niveau B, helemaal wat de Gemeente voor ogen staat, maar de belangenvereniging zou zelfs nog meer verbeteringen tot aan niveau A zien. Al zijn we hier al heel tevreden over: nieuwe paden, bankjes, het is allemaal heel erg opgeknapt.”

Speeltuin
De drie leden van de belangenvereniging zaten in maart 2014 bij de Gemeente aan tafel en kregen daarbij te horen dat er budget was voor de verplaatsing van het speeltuintje in het park. De voorstellen die werden getoond, vonden de leden van de BVOW nogal saai. Daarom wilden de leden de tekeningen graag laten zien aan de wijkbewoners. Tijdens een druk bezochte informatieavond in buurthuis De Wending, is er uiteindelijk een ontwerp gekomen met een centraler locatie en een beter ontwerp van de speeltuin. “Het eerste deel van de renovatie is nu dus helemaal afgerond”, zegt Van der Wedden. “Een prachtig resultaat dat we samen geboekt hebben.”

Spoorzone
De Belangenvereniging Olofsbuurt Westerkwartier werd ooit opgericht als tegenbeweging van het vergunning parkeren. Nog steeds is de vereniging op dit punt erg actief. Met name vanwege de tijdelijke situatie in de Spoorzone. “Er moest een tijdelijke oplossing komen voor het feit dat er zeshonderd parkeerplaatsen moesten verdwijnen in verband met de ontwikkeling van de Spoorzone”, legt Van der Wedden uit. “Aangezien er nog geen nieuwe garage is, was het noodzakelijk dat er hoe dan ook tijdelijke parkeerplaatsen zouden worden gecreëerd. Helaas heeft de Gemeente slechts tweehonderd tijdelijke parkeerplaatsen weten te creëren, maar we blijven op dit punt actief met de Gemeente mee denken.”
Het parkeervraagstuk wordt door de belangenvereniging altijd op de voet gevolgd. Ook de laatste ontwikkeling, een maatregel die door de Gemeente is doorgevoerd en er uit bestaat, dat de tijden voor vergunning parkeren nu opeens heel erg zijn verruimd. “Wat een beetje overbodig is, omdat het in de middag helemaal niet druk is in de wijk”, vindt Van der Wedden. “Dan hoeven er helemaal geen automobilisten geweerd te worden. Wij vermoeden dan ook dat dit alleen gedaan is om de kas een beetje te spekken en zullen hierover dan ook in overleg blijven met de Gemeente.”

Zorgvoorelkaar
Een van de andere missies van Belangenvereniging Olofsbuurt Westerkwartier is om buurtbewoners meer met elkaar in contact te laten komen. En wel via het online platform, waar mensen met een hulpvraag en vrijwilligers elkaar kunnen vinden. Een klusje, een autorit, een wandeling, noem maar op. Tijdens een van de laatste informatieavonden van de vereniging hebben twee bewoners zich aangemeld als ambassadeur, om Zorgvoorelkaar nog meer onder de aandacht van alle buurtbewoners te brengen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12