Afbeelding

Rugby Club Delft kan doorgroeien naar hoogste niveau

sport

Editie: Week 36, Jaargang 22 |

Het gaat goed met het Rugby in Delft. Waar bij de dames al een tijdlang zowel RC Delft als SRC Thor op hoog niveau opereren, gaat het nu ook de mannen van RC Delft voor de wind. Na de promotie van afgelopen seizoen komen ze uit in de Eerste divisie.

Door: Marijn Abbenhuijs.

“We zijn nu een niveau omhoog gegaan”, beaamt trainer Keith Muirhead. “We speelden met het eerste team in de tweede divisie en zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Dat is het op één na hoogste niveau in Nederland. Ook het tweede team is gepromoveerd. Zij spelen nu in de derde divisie. Dat is best goed en leuk, maar ik denk dat we in staat zijn om het ook goed te doen op dit niveau. Allereerst omdat de goede spelers nu meer bereid zijn om voor ons te komen spelen. Daardoor zullen we nog sterker worden, terwijl we al zoveel verbeterd zijn de afgelopen jaren. Dat hebben we door hard werken bereikt. Ik moet zeggen dat de nieuwe voorzitter heel toegewijd is. Het bestuur is betrokken en neemt goede beslissingen. Daardoor ontwikkelt de club zich. Of we op den duur naar de Eredivisie kunnen? Dat zou zeker mogelijk zijn als je het mij vraagt. We willen sowieso meer profiteren van onze gegroeide jeugdopleiding. De grootste talenten gaan nu vaak nog weg. Ik hoop dat we hen in de nabije toekomst een beter aanbod kunnen doen. Dat we dit jaar meteen weer promoveren, is uitgesloten. Daar zijn teveel spelers nog te jong voor. Zij moeten zich nog verder ontwikkelen. We hebben in het voorseizoen wel al tegen een paar teams uit de eredivisie gespeeld. Dat ging vrij goed, maar voordat we van ze kunnen winnen, moeten we nog een paar jaar aan dit team bouwen.”

Bezeten
Muirhead is een Schot en daardoor bijna automatisch bezeten van de rugbysport. “Ik heb zelf alleen bij de junioren op hoog niveau gespeeld”, is hij eerlijk. “Ik ben wel tot mijn 46e doorgegaan met de sport. Toen ik vijftien jaar geleden naar Nederland verhuisde, ben ik het team van mijn zoontje gaan coachen. Dat vond ik leuk en ik nam mezelf voor om beter te worden als coach dan ik was als speler. Ik ben namelijk altijd heel gepassioneerd met rugby bezig geweest. Ik had gelimiteerd talent, maar eindeloze passie. Ik ben vervolgens begonnen bij het rugbyteam van de Universiteit van Leiden. Dat was leuk en ging lange tijd ook goed, maar daar miste ik wel de passie die ik zelf wel had. Niet iedereen was even gemotiveerd. Daarom stopte ik er daar mee en toen werd ik gebeld door RC Delft. De jeugdplannen en de ambities van de club klonken toen dusdanig aantrekkelijk dat ik ja heb gezegd. Ik heb het naar m’n zin bij deze club en hoop dat we nog veel successen kunnen boeken.”

 

Vorig seizoen… “Gaf heel veel voldoening.”
Volgend seizoen… “Zit vol uitdagingen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12