Afbeelding

Het is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Editie: Week 52, Jaargang 21 |

De ‘kerken aan de gracht’ Oude Delft houden op zondag 29 december vanaf 10.00 uur een gezamenlijke dienst. Locatie: de Oud-Katholieke Kerk aan de Bagijnhof. Iedereen is van harte welkom.


Ron van der Kraan, één van de muzikanten van de befaamde Delftse band Cuccurillo Brillo Brullo, weet z’n passie voor de soul, funk en rock’n roll op verfijnde wijze weer te geven  onder de artiestennaam Walter and friends. Zondag 5 januari opent Walter vanaf 15.30 uur bij de Wijnhaven in Delft het muzikale seizoen 2014. De toegang is gratis.


Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor op 14 januari en 11 februari terecht op het spreekuur in  Woonzorgcentrum Abtswoude aan de Aart van den Leeuwlaan 332. Bel voor informatie of het maken van een afspraak naar het landelijke afsprakenbureau via telefoonnummer 088-2323300 of plan zelf een datum in via de website www.regelzorg.nl.


Dorcas houdt extra kerst- en nieuwjaarsactie voor Syrische vluchtelingen met de inzameling van hygiëneartikelen. De inzameling is op zaterdag 28, zondag 29,  maandag 30 en dinsdag 31 december van 08.00 uur tot 20.00 uur op  het Dorcas-depotadres aan de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord. Zie voor meer informatie de website www.dorcashulpdelft.nl of bel naar 06-48525932.


In de Vegro Thuiszorgwinkel aan de Nieuwe Langendijk 61a is woensdag 8 januari tussen 10.00 uur  en 15.00 uur een gratis bloeddrukmeting. Een afspraak maken is niet nodig.


In Museum Het Prinsenhof is nog tot en met 23 februari een presentatie van en over het werk van Aart Houtman te bewonderen. Deze presentatie is de laatste in de expositiereeks ‘Delftse Meesters van Nu. Het Prinsenhof inspireert...’ Naast werk van de tien ‘Delftse meesters van nu’ is ook werk te zien van onder meer Jan Schoonhoven, Willem van den Hoed en Bram Zwartjens. Bovendien zijn de schenkingen, die naar aanleiding van de serie zijn ontvangen, tentoongesteld. Kijk voor meer informatie en het online bladerboek met al het werk van Aart Houtman in de collectie van Museum Het Prinsenhof op de website www.prinsenhof-delft.nl/delftsemeesters.


Mombassa is de formatie die op 4 januari vanaf 21.30 uur bij café de V in Delft tijdens de nieuwjaarsreceptie de avond volledig als een feest neerzet. Deze 9-mans formatie speelt klinkende covers en groovende krakers uit de jaren ‘60, ‘70, ’80, ‘90 en zelfs uit het nieuwe millennium. Veel soul gecombineerd met disco en popclassics. De toegang is gratis.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12