Afbeelding

Stichting Stunt wil het mes aan zo veel mogelijk kanten laten snijden

vaste rubrieken

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

Deelnemers van Stichting Stunt geven in de PC Werkplaats gebruikte computers een tweede leven.

DELFT – De PC Werkplaats van de Stichting Stunt houdt op woensdag 9 juli a.s. een Linux Mint-workshop. Mint is vergelijkbaar met Windows, maar dan open source. Het besturingsprogramma wordt ontwikkeld door gebruikers en is gewoon legaal te downloaden van het internet. Ideaal dus voor mensen die niet zo veel te besteden hebben en toch een goed werkende computer willen hebben. Met name voor mensen met een ‘oude’ PC met Windows XP is Linux Mint interessant. De workshop is in principe bedoeld voor de deelnemers die werken in de PC Werkplaats van Stichting Stunt, maar is vrij toegankelijk voor iedereen. Wel graag even aanmelden via info@stichtingstunt.nl.
Stichting Stunt is een Delfts reïntegratie- en activeringsbedrijf dat zich inzet om mensen vanuit allerlei uitkeringssituaties weer op de rails te krijgen. Dit gebeurt met name door middel van kleine, slagvaardige en innovatieve leerwerkbedrijven. Kleine bedrijfjes die door Stunt worden opgezet door open te staan voor vragen in de markt en samenwerking te zoeken met zoveel mogelijk sociale partners en marktpartijen. “Samen met die partners kijken we hoe we een leerwerkbedrijf of activiteit moeten opzetten om zo effectief mogelijk aan de vraag te voldoen”, legt Marc Boekenstijn van Stichting Stunt uit. “De belangrijkste drijfveren daarbij zijn de ontwikkelingsmogelijkheden voor deelnemers en het kunnen bieden van kwaliteit en continuïteit aan de opdrachtgever.”
Leerwerkbedrijf PlusKlus is hier een goed voorbeeld van. PlusKlus is opgezet in samenwerking met woningcorporatie Woonbron om oudere mensen langer comfortabel, zelfstandig in hun eigen woning te kunnen laten wonen. Daarvoor zijn voorzieningen nodig zoals beugels in huis, drempeloverbruggingen en verhoogde toiletten die door de deelnemers van PlusKlus worden geïnstalleerd. “Met deze laagdrempelige werkzaamheden ontwikkelen we onze deelnemers op technisch en sociaal vlak”, zegt Boekenstijn. “Tegelijkertijd blijft zo een voorziening voor ouderen in stand die zonder de inzet van PlusKlus was verdwenen. De leiding van het team van PlusKlus ligt altijd bij een professionele voorman, die de deelnemers zowel op sociaal-maatschappelijk als op technisch gebied kan begeleiden en tegelijkertijd een extra paar ogen en oren is voor in dit geval de woningcorporatie.”
De Werkplaats is een ander leerwerkbedrijf van Stichting Stunt. Hier worden allerlei producten van rest- en sloophout door deelnemers met de hand gemaakt: Van de kistjes voor Kistje vol Smaak en lunchroom KeK tot de terrastafels voor Filmhuis Lumen en allerlei lifestyle producten voor particulieren. Ook de fietsenwerkplaats Bike Recycle, waar zwerffietsen worden opgeknapt en Canal Hopper Delft, dat met vijf elektrische bootjes de grachten bevaart, zijn projecten van Stichting Stunt.
De PC Werkplaats is één van de nieuwste leerwerkbedrijven. “Hier krijgen gebruikte, vaak door bedrijven gedoneerde computers een tweede leven”, vertelt Marc Boekenstijn. “In de werkplaats worden ze nagekeken en er wordt een nieuw besturingssysteem en internetbrowser op geïnstalleerd. Zo kunnen we mensen die het niet breed hebben voor een klein bedrag voorzien van een goede computer.”
Stichting Stunt wil het mes aan zo veel mogelijk kanten laten snijden. Sociaal ondernemen, samenwerking met partners en duurzaamheid zijn daarbij de toverwoorden.
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12