Ook dit jaar hebben deelnemers weer de keuze uit verschillende afstanden, waardoor bijna iedereen mee kan doen! (Foto: Koos Bommelé)
Ook dit jaar hebben deelnemers weer de keuze uit verschillende afstanden, waardoor bijna iedereen mee kan doen! (Foto: Koos Bommelé)

Het is weer bijna tijd voor de Golden Tenloop!

Algemeen

DELFT - Op donderdag 9 mei is het in Delft weer tijd voor de jaarlijkse Trompper Optiek Golden Tenloop. Ieder jaar op Hemelvaartsdag wordt dit unieke hardloopevenement georganiseerd en kunt u langs de kant genieten van een waar spektakel!  

Ook dit jaar hebben deelnemers van het hardloopevenement weer de keuze uit verschillende afstanden, waardoor het voor bijna iedereen mogelijk is om mee te doen. Zo is er de Kinderloop van 1 km, de Jeugdloop van 2,5 km, de Lopers Company Prestatieloop van 5 km én natuurlijk de Trompper Optiek Golden Tenloop van maar liefst 10 km! De organisatie maakte onlangs bekend dat de Kinderloop en de Golden Tenloop uitverkocht zijn, er zijn dus alleen nog startbewijzen over voor de 2,5 en 5 km loop. Op het Facebook account van de Golden Tenloop staat een bericht waar je een oproep kan doen als je nog een startnummer zoekt of als je toch besluit om niet te gaan lopen. Misschien heb je alsnog geluk en kun je alsnog meedoen met deze volle afstanden! 

Programma
Op Hemelvaartsdag beginnen we om 12.00 uur met de Kinderloop, gevolgd door de Jeugdloop om 12.30 uur. Vervolgens start de Lopers Company Prestatieloop om 13.15 uur en om de dag af te sluiten gaat om 15.00 uur de enige echte Trompper Optiek Golden Tenloop van start! Bij iedere afstand is er een half uur voor aanvang de mogelijkheid om mee te doen met een gezamenlijke warming-up op de Beestenmarkt en na iedere loop is er natuurlijk weer een prijsuitreiking ter hoogte van Trompper Optiek aan de Burgwal. De prijsuitreiking van de 10 km zal rond 16.15 uur plaatsvinden. Op de Brabantse Turfmarkt zal de hele middag een speciale tent staan voor tassen en andere spullen. Let op: hier is geen toezicht en het achterlaten van spullen is op eigen risico!  

Kijk voor meer informatie en een eventuele plattegrond op www.goldentenloop.nl