Dit jaar viert Karlas Fietsen haar dertigjarig bestaan! (Foto: PR)
Dit jaar viert Karlas Fietsen haar dertigjarig bestaan! (Foto: PR)

Karlas Fietsen gaat al dertig jaar mee met de tijd

Algemeen

DELFT - Dit jaar viert Karlas Fietsen haar dertigjarig bestaan! Een mooi moment om even bij stil te staan. Maar de toekomst is belangrijker dan het verleden. 

Sinds Paul Karlas in 1994 in zijn eentje begon met de winkel en werkplaats aan het Bartokpad is er heel wat veranderd. Inmiddels is Paul zeker niet meer alleen: er is een goed en kundig team opgebouwd, waar ook zijn kinderen Olaf en Britt deel van uitmaken. Karlas Fietsen is dus een echt familiebedrijf dat klaar is voor de toekomst! Wat niet veranderd is, is de liefde voor het vak en de passie voor fietsen.

Door de jaren heen is Karlas Fietsen meegegaan met de tijd. “De fietsen van nu zijn echt anders dan die van drie decennia geleden”, zegt Britt. “De fiets is uitgegroeid tot een technologisch hoogwaardig vervoersmiddel. Dat geldt voor stadsfietsen, sport- en kinderfietsen en natuurlijk in het bijzonder voor de E-bikes. “Alle soorten fietsen vind je bij ons.” Door die nieuwe technologie is fietsen comfortabeler en aantrekkelijker geworden. “Een goede zaak”, vindt Britt, “want fietsen. Daar word je vrolijk van, het is gezond en goed voor het milieu. Met de E-bike kan de fiets in het woon- werkverkeer soms zelfs de concurrentie met de auto aan.”

Anti-diefstal
Die hoogwaardige technologie heeft ook nadelen: fietsen zijn mede daardoor ook een gewild doelwit van diefstal. “Gelukkig zijn er steeds meer middelen om diefstal tegen te gaan”, weet Britt. “Zo kunnen fietsen tegenwoordig worden uitgerust met GPS, zodat ze traceerbaar zijn. Sommige van die devices, zoals Gazelle Connect, zijn zelfs goedgekeurd door de verzekering. En over verzekeren gesproken: dat is altijd een verstandige zet. En ook daarvoor kunt u prima bij Karlas Fietsen terecht: “Wij regelen voor u verzekeringen bij ENRA of de ANWB. Dat kan in één moeite bij de aankoop door en biedt u zekerheid vanaf het eerste moment dat u met uw nieuwe fiets de winkel verlaat.” Om diefstal tegen te gaan is een extra slot ook nodig. Veel verzekeraars eisen dat zelfs. “Wij hebben diverse sloten die ART2 zijn goedgekeurd. En we geven natuurlijk graag advies over deze en andere fietsgerelateerde zaken.”

Door naar de toekomst
Genoeg reden dus om eens langs te gaan bij Karlas Fietsen. En in de feestperiode van 2 tot en met 6 april loont dat extra de moeite! “We hebben leuke aanbiedingen (zie ook de folder) en we hebben die week koffie met gebak klaarstaan. Vier samen met ons het jubileum van Karlas Fietsen. We gaan samen met u graag op weg naar de toekomst!
Meer weten: www.karlasfietsen.nl.