CyclingXpert Danny Vrolijk kent het belang van een goed onderhouden fiets. (Foto: EvE)
CyclingXpert Danny Vrolijk kent het belang van een goed onderhouden fiets. (Foto: EvE)

Meer fietsplezier met een goed onderhouden fiets

Algemeen

RIJSWIJK - Je voelt het als je naar buiten stapt. De lucht is zachter. Het licht is helderder. De lente komt eraan, en daarmee het fietsseizoen. Tijd om je fiets in orde te maken!

Natuurlijk is dat een kwestie van de puntjes op de i zetten, want je hebt je fiets na het vorige seizoen met een goede najaars- of winterbeurt weggezet. (Toch?) Maar het zijn juist de puntjes op de i die straks het fietsen zoveel effectiever en vooral prettiger maken. CyclingXpert Danny Vrolijk weet dat als geen ander: “Voor een wedstrijdfietser zoals ik is goed onderhouden materiaal het verschil tussen winnen en verliezen. Tussen de top en de middenmoot. Maar je hoeft geen wedstrijdfietser te zijn om profijt te hebben van goed materiaal. Vaak onderschatten mensen hoe belangrijk dat ook voor recreatiefietsers is. Maar goed onderhouden materiaal zorgt er in de eerste plaats voor dat je minder inspanning hoeft te leveren. Als het letterlijk goed gesmeerd loopt, dan is het makkelijker en daarmee prettiger fietsen. Maar denk ook eens aan de kleine ongemakken. Dat piepje of rammeltje dat in je fiets zit. Het nét niet goed afgesteld zijn. Dat berooft je van een hoop fietsvreugde.”

Tijdig inplannen
Reden genoeg dus om het onderhoud van je fiets serieus te nemen. En Danny staat jou daar graag bij ten dienste in zijn werkplaats aan de Laan van ‘t Haantje. Voor reparaties en onderhoud, vervangen van onderdelen, afstellen, metingen en indien nodig natuurlijk ook een nieuwe fiets. “Nu is het de tijd voor de voorjaarsbeurt”, zegt Danny. “Dit is het moment om de hele fiets na te kijken. Aandraaien, doorsmeren, afstellen en eventuele onderdelen vervangen, zodat je weer veilig de weg op kan.” Daarbij heeft Danny wel een goede raad: “Plan tijdig in. Dat is verstandig wegens de levertijden, maar je weet het, zodra de eerste zonnestralen echt pieken en de temperatuur lekker is, wil je erop uit. Maar jij niet alleen, ook al die anderen. En ik heb toch echt maar twee handen.”

Nieuwe fiets
Mocht je na inspectie van je fiets tot de conclusie komen dat die zijn beste tijd wel gehad heeft, dan is Danny als vakman hét adres voor een nieuwe racefiets, mountainbike of gravelbike. Danny heeft er verschillende op voorraad van bekende en minder bekende merken zoals onder ander BH Bikes en Isaac. Uiteraard kan hij ook de door jou gewilde fiets bestellen. “En die kun je helemaal naar wens laten aanpassen natuurlijk.” Als sportman en vakman weet Danny er alles van hij hij adviseert je graag. Meer weten? Kijk op cyclingxpert.nl.