“Ik heb mijn trui als Nederlands Kampioen kunnen tonen, dus ik ben heel tevreden.” (Foto: PR)
“Ik heb mijn trui als Nederlands Kampioen kunnen tonen, dus ik ben heel tevreden.” (Foto: PR)

Zomer of winter, met de goede spullen kan sportfietsen altijd

Algemeen

RIJSWIJK - Het fietsseizoen is nog bezig, maar nadert wel zijn einde. CyclingXpert Danny Vrolijk kijkt tevreden terug op de wedstrijden die hij zelf reed: “Ik heb mijn trui als Nederlands Kampioen kunnen tonen, dus ik ben heel tevreden.” Verder had Danny zijn handen vol in zijn winkel en werkplaats aan de Laan van ‘t Haantje in Rijswijk: “Het is heel erg druk geweest.” 

Die drukte toont nog maar eens dat sportfietsen nog steeds immens populair is èn dat veel sportfietsers Danny weten te vinden als expert op het gebied van fietsequipment. “Omdat ik ook zelf wedstrijden fiets, weet ik als geen ander hoe belangrijk goed materiaal is. Het verbetert je prestaties, kan overbelasting van je lichaam voorkomen en vooral: het vergroot enorm het plezier in je sport.”

Nieuwe modellen
De techniek in de wielerwereld staat nooit stil. Er zijn altijd weer nieuwe ontwikkelingen. “Komend najaar verwacht ik weer een aantal nieuwe modellen van racefietsen en gravelbikes”, vertelt Danny. “Onder andere van het merk ISAAC. Net weer even anders.” Maar natuurlijk hoef je bij Danny niet alleen langs te komen voor een nieuwe fiets, je kunt ook je eigen fiets brengen voor een onderhoudsbeurt. “We gaan alweer richting de winter en het is goed om je daar op voor te bereiden. De fiets staat dan langere tijd stil. Met een winterbeurt zorg je ervoor dat je fiets daar geen nadelen bij ondervindt. Voorkom wachttijden en breng je fiets op tijd”, waarschuwt Danny.

Zwift
Maar hoe blijf je zelf in shape tijdens de lange wintermaanden? “Met een fietstrainer kun je ook binnenshuis werken aan je conditie en je techniek”, aldus Danny. “Kom in de winkel eens kijken naar de mogelijkheden. Zo is er de app Zwift, waarmee je virtueel kunt trainen en je vorderingen kunt bijhouden.” Zwift is een programma waarmee je je eigen indoortrainingen kunt afwerken. In een virtuele wereld fiets je samen met andere renners van over de hele wereld. Ook met profrijders! Ontdek de verschillende parcoursen die, door de goede graphics, je het idee geven buiten te rijden. Het vermogen en de snelheid die jij trapt, vangt de software op en vertaalt dat naar een avatar. Als je een interactieve fietstrainer hebt, zal die automatisch de weerstand aanpassen met wat er gebeurt in de app. Begin je een heuvel te beklimmen? Dan wordt de weerstand ook hoger. Zo kun je Zwift gebruiken voor trainingen, maar ook virtuele wedstrijden zijn mogelijk.

Meer weten over fietsmateriaal, Zwift of andere zaken rondom de fietssport? Loop gerust eens bij Danny Vrolijk binnen. Je kunt Zwift in de winkel testen. https://cyclingxpert.nl.