Danny weet uit ervaring alles over sportfietsen. Dit jaar won hij het NK wielrennen op de weg. (Foto: Duane van der Gelddeegee)
Danny weet uit ervaring alles over sportfietsen. Dit jaar won hij het NK wielrennen op de weg. (Foto: Duane van der Gelddeegee) Foto: Duane van der Gelddeegee-foto.nl

Voor goed materiaal en goed advies ga je naar de CyclingXpert

Algemeen

DELFT – Wie de wielersport een beetje serieus neemt wil dat zijn of haar materiaal tiptop in orde is. Dan ben je bij CyclingXpert Danny Vrolijk aan het juiste adres.

Danny is niet alleen vakman, maar ook ervaringsdeskundige. Je kunt zeggen dat het wielrennen hem met de paplepel is ingegoten: “Ik kom echt uit een fietsfamilie. Mijn ouders hebben elkaar door de wielersport ontmoet. Twee weken na mijn geboorte was ik al aanwezig bij mijn eerste koers.” Het duurde nog wel even, maar op zijn elfde startte Danny zelf met wielrennen. En met succes, want in juli dit jaar werd hij Nederlands kampioen wielrennen op de weg. Hij studeerde commerciële economie en marketingmanagement, maar de sport zit hem zo in het bloed dat hij besloot er zijn werk van te maken. Want als ervaren amateurwielrenner weet Danny als geen ander hoe belangrijk goed materiaal is. In 2015 startte de geboren Schipluidenaar in de schuur van zijn opa aan de Dijkshoornseweg zijn eigen bedrijf. Vorig jaar verhuisde hij naar een nieuw pand aan de Laan van ‘t Haantje 30. Hij verkoopt, repareert, onderhoudt sportfietsen: “Ik ben gespecialiseerd in racefietsen, mountainbikes en gravelbikes.” Vooral die laatste categorie wordt steeds populairder merkt hij: “Gravelbikes zien eruit als racefietsen maar hebben bredere banden. Ze zijn wat veelzijdiger dan een mountainbike en worden bijvoorbeeld ook gebruikt om te bikepacken.

Kennis en advies
Maar Danny is niet zomaar een fietsenmaker: “Ja, ik kan goed sleutelen, maar door mijn ervaring heb ik ook veel kennis van fietsen. Ik kijk er op een andere manier naar dan de meeste fietsenmakers. Klantgerichtheid staat bij mij bovenaan.” Dat gaat best ver. Zo fietst Danny geregeld met tourclubs mee en voorziet hen dan van deskundig advies: “Verbeteren van de houding op je fiets, in een waaiertje leren rijden, dat soort zaken. In zijn winkel annex werkplaats levert hij fietsen op maat: “Zoals van het Nederlandse merk Isaac. Deze fietsen worden helemaal op jouw persoon en wensen afgestemd. We meten je op en aan de hand van lichaam, houding en persoonlijke wensen stellen we de perfecte fiets voor je samen. Framehoogte, krenklengte, stuurlengte. Helemaal afgestemd.” Naast Isaac verkoopt Danny ook fietsen van BH Bikes, een Spaans merk dat in Nederland nog niet zo lang bestaat, maar wat in Spanje al 70 jaar lang een goede naam heeft.


Uiteraard kun je ook met je eigen sportfiets komen om die door Danny en collega Nick te laten nakijken, onderhouden of zo nodig repareren. “We staan voor je klaar en horen graag van jou wat we voor je kunnen betekenen.” https://cyclingxpert.nl.