Tot de winkels weer open mogen staat Monique met Klik en Colect voor u klaar. (Foto; EvE)
Tot de winkels weer open mogen staat Monique met Klik en Colect voor u klaar. (Foto; EvE) (Foto: )

Met Klik en Collect heb je je garens zo in of aan huis

DELFT - Alles is dicht en je kunt nergens heen? En Netflix al uitgekeken? Dan is dit misschien het moment om het handwerken weer op te pakken. Leuk, creatief en nog nuttig ook. Monique de Vreede voorziet je graag van alles wat je nodig hebt, ook tijdens de lockdown.

Want ook Atelier Kleurrijk Vilt aan de Rochussenstraat 4 is helaas noodgedwongen gesloten vanwege de coronapandemie. Maar eigenaresse Monique de Vreede zou geen handwerkspecialist zijn als ze daar geen mouw aan weet te passen: Met klik & Collect kun je tòch je benodigde handwerkartikelen in huis halen. “Gelukkig weten mijn klanten me nog steeds te vinden.”

Klik & Collect 
Nee, leuk is het natuurlijk niet. Monique ziet ook liever haar klanten lekker struinen door de wol, of nog beter: aan tafel tijdens één van de workshops die zij geeft. “Ik hoop dat het gauw weer kan”, zegt ze. “Handwerken is immers niet alleen creativiteit, het is ook gezelligheid.” Tot die tijd maakt ze er het beste van. Van dinsdag tot en met vrijdag is Atelier Kleurrijk Vilt open voor Klik & Collect. “Je kunt je bestelling online doen, en vervolgens ophalen tussen 12.00 en 14.00 uur, of op afspraak. Woon je te ver, dan stuur ik het desgewenst op, woon je dichtbij maar kun je zelf niet komen, dan bezorg ik aan huis. Kortom: we komen er altijd wel uit.”

Advies en ideeën 
En voor advies is Monique natuurlijk ook telefonisch bereikbaar. Want het is voor te stellen dat het je duizelt als je het overdadige en kleurrijke aanbod aan brei-, haak- en borduurgarens ziet. En die sokken, doe je dat nou met een naald nummer vier of vijf? (Over sokken gesproken: maandelijks levert Monique je een doos sokkenwol voor maar 45 euro). Op zoek naar inspiratie? Vindt in het atelier boeken, tijdschriften en patronen te kust en te keur. Mocht je uitgekeken zijn op de sokken, kijk dan eens naar de gehaakte dierenpantoffels van Ira Rott. “Ik heb ook boeken voor kinderen”, vertelt Monique. “Zo kunnen ze op speelse wijze leren haken, breien of borduren.”
De workshops liggen dus nog even stil. Wie graag wil leren vilten, of gezamenlijk wil handwerken, moet nog even geduld hebben. Maar Monique staat wel voor je klaar met tips en ideeën. In het atelier òf op haar Facebookpagina. Daar deelt ze ook steeds wetenswaardigheden uit de winkel. Nieuwe wol die binnenkomt, of andere weetjes. Weet je bijvoorbeeld dat je nu ook het Delfts Kwartet bij haar kunt kopen? Leuk om even een spelletje te doen, zo tussen het handwerken door.

Meer berichten
 
CustomHtml_1