Lex, Britt en Olaf van Karlas Fietsen. (Foto: PR)
Lex, Britt en Olaf van Karlas Fietsen. (Foto: PR)

De fiets: het gezonde en voordelige alternatief

Algemeen

DELFT – Bibberen aan de pomp vanwege de benzineprijs? Pak eens wat vaker de (elektrische) fiets! Dat is nog gezond en leuk ook. En voor een goede fiets ga je natuurlijk, al meer dan 25 jaar, naar Karlas Fietsen aan het Bartokpad! 

Bij Karlas Fietsen vind je fietsen in allerlei soorten en maten en voor ieder wat wils. Wil je toeren? Forensen? Wielrennen? Mountainbiken? Karlas heeft wat je nodig hebt in huis. Van bekende merken als Batavus, Gazelle, Union, Giant, Sparta, Winora, Pointer, Loekie en Puky, en uiteraard zijn ook alle mogelijke accessoires, van kinderzitjes tot regenpakken, beschikbaar.
Verder kun je bij Karlas Fietsen ook prima terecht voor een goede tweedehands fiets. “Wie bij ons een fiets koopt krijgt daar uiteraard ook goede service bij”, belooft Britt Karlas. “Zo geven we altijd goed en eerlijk advies, krijgt u bij de aankoop van een nieuwe fiets altijd een gratis servicebeurt en bezorgen we desgewenst zelfs aan huis.”

E-bikes
Uiteraard vind je bij Karlas ook een uitgebreid assortiment aan e-bikes. “Erg populair”, aldus Britt. “Vanwege het gemak en comfort, maar ook omdat je met een e-bike gemakkelijker grotere afstanden aflegt. Voor veel forensen is een e-bike daarom een prima alternatief voor woon-werkverkeer. En de hoge brandstofprijzen werken daar aan mee.” Omdat je met een e-bike vaak sneller fietst is een goede helm aan te raden. Verder kunt je bij ons altijd een proefrit maken om te zien wat het beste bij je past: Wil je een middenmotor, voorwielmotor, de accu in het frame of toch op de bagagedrager? De populariteit van e-bikes heeft wel tot gevolg dat de levering van nieuwe fietsen en, vooral, van accu’s momenteel wat langzamer verloopt. “Wie dus deze lente wil fietsen moet er snel bij zijn.”

Voorkom diefstal
Helaas zijn e-bikes niet alleen bij fietsers populair, maar ook bij fietsendieven. “Zeker accu’s zijn gewild”, weet Britt. Reden genoeg dus om maatregelen te nemen. “Dat begint met een goed slot èn een extra slot waarmee je je fiets vast kan zetten aan een vast object. Of zet je fiets bij voorkeur in een bewaakte fietsenstalling. Laat ook je accu liever niet op de fiets zitten maar neem die mee. Dat verkleint de kans op diefstal aanzienlijk.” En last but not least: je kunt ook je accu vastzetten met een Lockride accuslot. “We hebben ze voor verschillende merken accu’s en we geven je graag advies!”

Meer weten? Kijk op www.karlasfietsen.nl.