Met goed materiaal kom je verder. (Foto: Duane van der Gelddeegee-foto.nl).
Met goed materiaal kom je verder. (Foto: Duane van der Gelddeegee-foto.nl). Foto: Duane van der Gelddeegee-foto.nl

CyclingXpert: Nu onderhoud plegen is straks lekker fietsen

Algemeen

RIJSWIJK – De lente is begonnen, en dat betekent dat het bij de enthousiaste fietsliefhebbers weer gaat kriebelen. Tijd om de voorbereidingen te treffen.

Ook CyclingXpert Danny Vrolijk voelt dat het wielerseizoen nadert. Een seizoen waar hij naar uitkijkt, maar ook een seizoen dat eisen aan hem gaat stellen. Want wie in 2022 Nederlands kampioen wielrennen op de weg is geworden, heeft een titel te verdedigen en kapers zijn er genoeg op de kust. “Maar ik laat me niet gek maken”, aldus Danny. “Mijn voorbereiding is goed, dus we gaan gewoon zien wat er dit jaar te halen valt.” Het seizoen begint voor hem zo half april, met als eerste wedstrijden de Ronde van Terheijden en de Omloop van het Munnikenland

Materiaal
Bij goede voorbereiding hoort natuurlijk aandacht voor je materiaal. En daar hoef je geen kampioen voor te zijn. “Goed materiaal heeft natuurlijk alles te maken met veiligheid, maar het maakt het fietsen ook gewoon veel leuker”, weet Danny. En hij niet alleen, zijn klanten ook. “Het is weer lekker druk in de werkplaats.” “Nu is het de tijd voor de voorjaarsbeurt”, zegt Danny. “Dit is het moment om de hele fiets na te kijken en eventuele onderdelen vervangen, zodat je weer veilig de weg op kan.” Daarbij heeft Danny wel een goede raad: “Plan tijdig in. De levering van onderdelen loopt momenteel iets soepeler dan in de afgelopen twee jaar, maar er zijn nog steeds lange levertijden. Kom dus op tijd, want je weet het, zodra de eerste zonnestralen echt pieken en de temperatuur lekker is, wil je erop uit. Bereid je voor!”

Kortere wachttijden
Nadat de levering van onderdelen en nieuwe fietsen de afgelopen jaren, om verschillende redenen, moeizaam liep, begint het nu allemaal een beetje aan te trekken. “Nee, wachttijden zijn er echt nog wel”, tempert Danny de verwachting. “Maar de afgelopen maanden is die wel een stuk korter geworden.” Danny krijgt dus regelmatig weer nieuwe fietsen aangeleverd. Zoals van het Nederlandse Isaac en het Spaanse BH Bikes. “Dus als je fiets aan vervanging toe is, loont het de moeite eens langs te komen.”

Gedrevenheid
Danny geeft graag advies. “En ik merk dat ook daar mensen denken: ‘O, hij is Nederlands kampioen, dan zal hij wel weten waar hij over praat”, lacht hij. Dat is ook zo. Maar dat heeft niet alleen met zijn sport te maken, maar ook met zijn gedrevenheid als vakman. “Net als bij het fietsen ga ik voor het hoogst haalbare!” Danny’s Werkplaats is te vinden aan de Laan van ‘t Haantje 30 in Rijswijk Buiten. Meer informatie: https://cyclingxpert.nl.