<p>Gregory begeleidt jou om je doelen te halen. (Foto: EvE)&nbsp;</p>

Gregory begeleidt jou om je doelen te halen. (Foto: EvE) 

(Foto: )

“We zijn een sportschool met het buurthuisgevoel”

DELFT - Na een paar weken uitstel van overheidswege kun je vanaf zaterdag dan weer aan de slag om te gaan werken aan je goede voornemens en je sportdoelen. Koster Sportclub is weer open! 

Koster Sportclub is de oudste sportclub van Delft. “Jan Koster is een begrip”, vertelt Gregory van Velse, die als personal trainer, fysiotherapeut en voedingsdeskundige al een aantal jaren bij de sportschool in de Simonsstraat werkt. In de club heerst een buurthuisgevoel waar Gregory trots op is. “Mensen komen hier voor hun plezier en voor een praatje. Lekker normaal, niet overdreven. Je komt hier om te sporten, niet om een modeshow te lopen. De apparaten en materialen zijn veelal nog ‘oldskool’: “En dat kan ook prima. Ze doen waar ze voor bedoeld zijn. Voor sommige onderdelen, zoals cardio, schaffen we geregeld iets nieuws aan, maar als het om krachttraining gaat, dan is wat we hebben prima: gewicht is gewicht. Ouderwets? Misschien, maar wij gaan uit van onze eigen kracht. ”Koster richt zich dan ook vooral op individuele training. “Groepslessen doen we al een tijdje niet meer.”

Personal training
Individueel sporten betekent echter niet dat je het alleen moet doen. Gregory en zijn collega Marijn geven ook personal training. “Dat betekent dat ik iemand helpt om zijn of haar doel te bereiken”, legt Gregory uit. “Het kan zijn dat mensen fitter willen worden, 30 kilo willen afvallen, hun techniek willen verbeteren, of dat ze klachten hebben waar ik als fysiotherapeut iets mee kan. Omdat ik al die aspecten ken, kan ik een totaalpakket bieden. Want wie wil afvallen, moet ook op z’n voeding letten. En wie lichamelijke klachten heeft, wil ook leren hoe die te voorkomen zijn.” Vooraf maakt Gregory met zijn pupil een plan. “Naast metingen en uitgangspunten van waaruit we werken bevat dat plan ook een realistisch beeld van wat je kunt verwachten. Daar wil ik duidelijk in zijn”, zegt hij. “Daarnaast gaat het bij personal training ook vooral om motivatie. Wie niet zelf gemotiveerd is kan ik niet helpen.” Een personal trainingstraject is niet met één twee sessies gebeurd. Gelukkig kun je bij Koster diverse abonnementen nemen: “We hebben speciale studentabonnementen, dagabonnementen en daluur-abonnementen. In dat laatste geval kun je tot 17.00 uur terecht. We hebben ook tienrittenkaarten. Zo is er voor iedereen wel iets. Bij ons komen veel verschillende mensen sporten: ouderen, maar de laatste jaren zeker ook steeds meer jongeren en studenten. Dat maakt onze club echt een ontmoetingsplek en dat is ook precies wat we willen zijn: gezond en gezellig. En; in deze coronatijd ook belangrijk: veilig!”

Meer berichten
 
CustomHtml_1