Korfbalvereniging Excelsior en hoofdtrainer Jorrith Ekelmans gaan ook volgend seizoen (2024-2025) met elkaar door. (Foto: Marieke Zelisse Photography)
Korfbalvereniging Excelsior en hoofdtrainer Jorrith Ekelmans gaan ook volgend seizoen (2024-2025) met elkaar door. (Foto: Marieke Zelisse Photography)

Excelsior en Jorrith Ekelmans verlengen samenwerking

Algemeen

DELFT - Korfbalvereniging Excelsior en hoofdtrainer Jorrith Ekelmans (foto) gaan ook volgend seizoen (2024-2025) met elkaar door. Ekelmans keerde in de zomer van 2022 terug bij zijn jeugdliefde Excelsior en na zo’n anderhalf jaar is besloten daar een seizoen aan vast te plakken.

De inmiddels 46-jarige trainer doorliep de gehele jeugdopleiding bij Excelsior waarna hij jaren als doelpuntenmachine één van de steunpilaren was het vlaggenschip. Mede met Ekelmans in het veld rijkte Excelsior 1 tot grote hoogte, Excelsior was in die jaren vaak actief in de hoofdklasse en zelfs een seizoen op het allerhoogste niveau de Ereklasse. Bij zijn terugkomst bij Excelsior in 2022 waren de ambities hoog. En tot op heden mag de samenwerking als een succes worden bestempeld. Onder leiding van Ekelmans is Excelsior op het veld actief op het een na hoogste niveau en miste het op een haar na promotie naar de Ereklasse. En ook in de zaalcompetitie deed de ploeg goede zaken, werden kampioen en promoveerde direct naar de overgangsklasse. In de overgangsklasse doet de ploeg dit seizoen mee om de bovenste plaatsen.  

Vertrouwen
Nelleke Kamps (bestuurslid technische zaken) is namens de vereniging content met de verlenging van de samenwerking: “Er zijn twee belangrijke pijlers gerealiseerd. Als eerste is de weg omhoog ingezet en de spelers ontwikkelen zich goed. Daarnaast leeft het korfbal momenteel steeds meer binnen onze verenging, zo zit Sporthal De Buitenhof op zaterdagvond vaak vol! Er is vertrouwen dat de opgaande lijn en ontwikkeling van spelers ook volgend seizoen kan worden voortgezet.” Ook Ekelmans zelf is te spreken over de verlenging van de samenwerking: “We hebben de afgelopen anderhalf jaar duidelijk de weg naar boven ingezet. Daarbij hebben wij ons plafond nog niet bereikt. Het doel is nu om in eerste instantie constanter te gaan spelen en daarna de volgende stap naar boven te gaan maken.”

Als laatste laat Kamps weten dat de jeugd bij Excelsior steeds meer kansen krijgt: “We willen ons zeker verder door ontwikkelen. We hebben een talentvolle jeugd, waarvan er meerdere uitkomen in de verschillende selectieteams van onze regio en een deel daar van klopt op de deur bij onze selectie en zij maken inmiddels steeds meer minuten.”