Ronald Hes maakt na dit seizoen de overstap naar SV Den Hoorn. Ondanks dat hij uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging, focust Hes zich voorlopig nog gewoon op Vitesse Delft. (Foto: Roel van Dorsten)
Ronald Hes maakt na dit seizoen de overstap naar SV Den Hoorn. Ondanks dat hij uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging, focust Hes zich voorlopig nog gewoon op Vitesse Delft. (Foto: Roel van Dorsten)

Ronald Hes keert terug bij ‘oude liefde’ SV Den Hoorn

sport

DEN HOORN - Vorige week werd bekend dat Ronald Hes na dit seizoen de overstap maakt van Vitesse Delft naar SV Den Hoorn. Met ingang van het seizoen 2024-2025 keert de oefenmeester terug bij de club waarmee hij in twee jaar tijd naar de eerste klasse promoveerde: “Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn eerdere periode bij Den Hoorn en hoefde dus niet lang na te denken.”

Door Frank van der Steen

De huidige hoofdtrainer van Vitesse Delft is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen op sportpark Tanthof-Zuid en heeft het nog altijd goed naar zijn zin: “Ik ben hier alweer drie jaar trainer en heb het hier uitstekend naar mijn zin. Toch wist Vitesse dat ik het zou aangeven als ik iets anders wilde. De club wist ook dat ik ben gaan praten met Den Hoorn, ik heb altijd open kaart gespeeld.” Volgens Hes is het contact met Den Hoorn er altijd gebleven en is het de afgelopen tijd snel gegaan: “Ik ben eigenlijk altijd in contact met de club, omdat ik veel mensen ken en mijn zoon daar speelt. Contact over het trainerschap was er eerst niet, dat is een aantal weken geleden eigenlijk pas begonnen. Vanaf dat moment is het snel gegaan en waren we er snel uit.”

Vitesse
Bij Vitesse Delft merkte Hes een groot verschil in vergelijking met zijn vorige clubs: “Dit seizoen hebben een paar spelers van buitenaf zich aangeboden die perfect bij Vitesse passen, maar helaas is dat niet elk jaar het geval. We hebben een uitstekende groep, maar de groep die daarachter zit is een beetje het probleem. Het verschil tussen het eerste en het tweede elftal is enorm groot en een goede jeugd is er bij Vitesse niet. In het geval van blessures moet je dan spelers opstellen die niet het niveau hebben van het eerste elftal. Als je dan geblesseerden en schorsingen hebt, kom je net te kort om echt mee te doen. Dat is jammer.” In zijn drie jaar als trainer bij Vitesse heeft Hes het ondanks dat qua prestaties uitstekend gedaan. In zijn eerste seizoen plaatste de club zich zelfs voor de nacompetitie: “Het eerste jaar hadden we een heel goed jaar en plaatste we ons voor de nacompetitie. In het tweede jaar lukte dat op basis van ons doelsaldo net niet en dit seizoen zullen we ook nog volop blijven gaan voor die nacompetitie!” 

Focus
Ondanks dat hij uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging, focust Hes zich voorlopig nog gewoon op Vitesse Delft. Met een huidige zesde plaats en een competitie waarin alles dicht bij elkaar ligt is er dit seizoen nog van alles mogelijk: “Ik heb me nog niet in Den Hoorn verdiept. Tuurlijk heb ik wel eens bij mijn zoon gekeken en weet ik wie er spelen, maar wat ik nu het belangrijkste vind is dat we met Vitesse een prijs gaan pakken. Het kan nog alle kanten op, want in onze competitie kunnen de bovenste acht ploegen allemaal van elkaar winnen. Afgelopen zaterdag verloren we met 2-1 van Hillegersberg, dat was echt heel erg teleurstellend. Aanstaande zaterdag moeten we zorgen dat we dat goed gaan maken. De doelstelling is nog steeds om de nacompetitie te halen, dat is voor mij prioriteit nummer één.”